Hyppää pääsisältöön

10.8.2021

Hikoilemaan ilmaiseksi ulkokuntosalille vai pelaamaan rantalentopalloa muutamalla eurolla tunti? Onnistuu! 
Kuva
nuoria toistensa reppuselässä Tuomijärven rannalla

Suomen liikuntapääkaupunki Jyväskylä on liikkuvan opiskelijan koti. Meiltä löytyy liikuntapaikkoja lukuisiin lajeihin ja liikkua voi matalalla kynnyksellä. Osa ulkoliikuntapaikoista on ilmaisia ja osaan lajeista on opiskelija-alennuksia.

Ilmaiset liikuntapaikat

Voit nauttia liikunnan riemusta ilmaiseksi ulkokuntosaleilla ympäri kaupunkia, retkeilyreiteillä, lähiliikuntapaikoilla sekä pelaamalla frisbeegolfia kaupungin ylläpitämillä radoilla.

Lisäksi Huhtasuon ja Kotalammen ulkotenniskentät ovat käytössäsi veloituksetta, mutta niiden käyttö edellyttää vuoron varaamista eTimmissä.
Tuomiojärven rantalentopallo- ja jalkapallokentillä saa pelata ilman varausta ja maksua, jos ne ovat vapaina. Mikäli kentälle tulee sen vuokrannut henkilö, hänelle tulee antaa kenttä käyttöön.

Sulkapalloa, squashia ja uintia opiskelijahintaan

Kaupungin liikuntapaikkojen maksut ovat pääsääntöisesti samanhintaisia kaikille kaupunkilaisille. Opiskelija-alennuksia on kuitenkin Monitoimitalon, eli Monnarin squash-vuoroihin sekä Hippoksen ja Graniitin sulkapallokenttämaksuihin. Lisäksi voit uida opiskelijahintaan kaupungin uimahalleissa. Hyödynnä nämä mahdollisuudet!

Kuva
Monitoimitalon liikuntasali

Viidennen vuoden opiskelija Jessica vahvistaa liikuntamahdollisuuksien olevan kunnossa Jyväskylässä.
“Opiskelijaystävälliset kenttämaksut pitävät urheilun kynnyksen matalana ja puitteet ovat yleisesti kohdallaan. Esimerkiksi biitsikentät Tuomiojärvellä ovat hyvässä kunnossa ja Monnarin sekä Hippoksen kentät ovat hyvin vapaana ja lähellä.”

Miten liikuntapaikkojen varaus tapahtuu ja mitkä paikat pitää varata etukäteen?

“Periaatteessa kaikki liikuntapaikat vaativat varaamisen lähiliikuntapaikkoja, retkeilyä, pyöräilyä ja kuntoreittejä lukuun ottamatta”, kertoo kaupungin varaussuunnittelija Jyrki Saviranta.

Liikuntapaikkojen varaaminen ei ole onneksi rakettitiedettä ja se onnistuu sähköisesti.Yksittäisten vuorojen lisäksi kaupunki tarjoaa vakiovuoroja sulkapalloon, squashiin ja biitsiin. Vakiovuorot haetaan hakemuksella ja yksittäiset tunnit yksityishenkilönä eTimmi-järjestelmän kautta.

Varaa liikuntapaikka eTimmistä

Kaikki kaupungin varattavat liikuntapaikat ja niiden varaaminen on koottu sähköiseen eTimmi-palveluun. Ensimmäisillä kerroilla palvelun käyttö voi vaatia opettelua, mutta järjestelmän saa kyllä haltuun. Varausasiantuntija Juha-Matti Kotapakka ohjeistaa sujuvaan asiointiin seuraavasti:

 1. Mene joko tietokoneen tai puhelimen selaimella: https://etimmi.jyvaskyla.fi/WebTimmi/#/5  
 2. Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 
 3. Rekisteröidy käyttäjäksi (vaaditaan vain ensimmäisellä kirjautumiskerralla).

  Opiskelija-alennusten saamiseksi seuraava vaihe täytyy tehdä kerran ja ennen varsinaisen vuoron varaamista ja maksamista.
 4. Mene Monitoimitalon liikuntapaikanhoitajan luokse (osoite: Kuntoportti 3, 40700 Jyväskylä). 
 5. Täytä opiskelija-alennuksen lomake, jonka saat liikuntapaikanhoitajalta ja todenna opiskelijastatus voimassaoleva opiskelijakortilla.

  Tämän jälkeen prosessi etenee jatkossa ilman edellistä välivaihetta kohdasta kolme eteenpäin kunnes opiskelijatarra vanhenee ja tiedot täytyy päivittää.
 6. Selaa liikuntapaikkoja (valkoinen kalenteripohja tarkoittaa vapaata, muut värit tarkoittavat kentän olevan varattu tai poissa käytöstä esim. huollon takia). 
 7. Varaa haluamasi paikka ja etene maksamaan verkkopankkiin. 
 8. Mene liikuntapaikalle vuorollasi ja nauti liikunnasta!

Liikuntapaikkoja voi varata myös sähköpostilla ja liikuntapaikkojen hoitajilta, mutta eTimmi on käytännöllisin tapa hoitaa varaus ja maksu etukäteen kuntoon.

Liikuntapaikkojen varauksista voit lukea lisää liikuntapalvelujen sivuilta. Mikäli sinulla herää kysyttävää liikuntapaikoista, niiden varaamisesta tai hinnoista, ole rohkeasti yhteydessä varausasiantuntijoihin:

“Toivomme, että kaikkia liikuntapaikkoja käytetään aktiivisesti. Tervetuloa liikkumaan!” kannustaa Juha-Matti.

Seuraa liikuntapalveluja sosiaalisessa mediassa:
•    @jyvaskylanliikuntapalvelut (IG)
•    @jyvaskylankaupunginliikuntapalvelut (FB) 

Facebook-sivulle päivitetään aktiivisesti ajankohtaisia uutisia liikuntapalveluihin liittyen. Tutustu huolella myös infoboksin hyödyllisiin linkkeihin kaikista kaupungin liikuntapaikoista, hinnoista ja käytöstä!