Hyppää pääsisältöön

8.8.2021

Jyväskylän Kotimäen päiväkodista on viikonloppuna asetettu 20 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin. Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen lasten huoltajat. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.
Kuva
Kyltti koronanäytteenottoon kävelijöille.

Altistuminen on tapahtunut tiistaina 3.8. ja karanteeni kestää 10 vuorokautta. Mikäli karanteenin aikana otettava koronatesti on negatiivinen, karanteeni purkautuu tuloksen myötä. Karanteeni koskee vain niitä päiväkodin lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle.  

Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.  Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla normaalisti päiväkotiin. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen   

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa. 

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi. 

Lisätietoja:  tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486 
palvelujohtaja Päivi Koivisto, varhaiskasvatuspalvelut, p. 040 747 9723 
 

Asiasanat: