Hyppää pääsisältöön

5.8.2021

Jyväskylän varhaiskasvatuksen arjen toiminta järjestetään niin, että se on turvallista sekä lapsille että henkilökunnalle. Kaikessa toiminnassa kiinnitetään huomiota turvaväleihin sekä hyvään käsihygieniaan ja yskimiskäytänteisiin. Henkilökunta käyttää maskeja tai visiirejä.  
Kuva
Lapsen kädet järjestelevät pikkuautoja

Kaiken lähtökohtana on, että päiväkotiin tullaan vain terveenä. Hyviä hygieniakäytänteitä ylläpidetään tehostetulla käsienpesulla, oikeilla yskimiskäytänteillä sekä tehostetulla tilojen ja leikkivälineiden siivouksella.  

Toimitaan omassa pienryhmässä 

Lapset ovat hoitopäivän ajan pääsääntöisesti pienryhmissä. Ruokailuun mennään porrastetusti oman ryhmän kanssa ja aikuinen annostelee ruoan lapsen lautaselle. Pienryhmät ulkoilevat porrastetusti päiväkodin pihassa ja retkiä tehdään päiväkodin lähimaastoon. Hoitopäivän lepohetket järjestetään päiväkodin tiloja monipuolisesti hyödyntäen.  

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ohjeen mukaisesti lapselle tärkeän lelun saa tuoda päiväkotiin ja vielä sen illalla kotiin. Perheitä muistutetaan lelun päivittäisestä puhdistamisesta.  

Lasten vanhempien käynnit päiväkodilla 

Hyvä käsihygienia on tärkeää myös lasten tuonti- ja noutotilanteissa. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia päiväkodin sisätiloissa. Vanhempia pyydetään käyttämään päiväkodin eteisistä löytyvää käsidesiä päiväkotiin tultaessa ja pois lähdettäessä. Vanhempia pyydetään välttämään ylimääräistä kulkemista päiväkodin sisällä. Jos perheen lapset ovat eri ryhmissä, toivotaan vanhempien kulkevan ryhmien välillä ulkokautta. 

Varhaiskasvatuksen aloittavien lasten vanhemmat voivat olla mukana lapsen varhaiskasvatuksen aloitusvaiheessa. Vanhemman mukana olosta sovitaan päiväkodin kanssa etukäteen ja vanhempien paikalla oloa porrastetaan eri päiville, jotta päiväkodilla ei ole yhtä aikaa monta vierasta. 

Uusien aloittavien lasten huoltajien kanssa pyritään toteuttamaan vasukeskustelut läsnä ollen turvavälit ja hygieniaohjeet huomioon ottaen. Muut vasukeskustelut ja huoltajien tapaamiset toteutetaan turvaohjeita noudattaen joko etäyhteyksillä, ulkona tai väljässä sisätilassa turvavälein maskeja käyttäen.  

 

Lisätietoja: 
lapsen oman päiväkodin johtajalta 
Jyväskylän päiväkodit