Hyppää pääsisältöön

3.8.2021

Sisä- ja ulkoliikuntapaikoilla tulee käyttää maskia, huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä muistaa pitää kiinni turvaväleistä. Liikuntatiloissa ei saa asioida sairaana.
Kuva
Kaksi naista urheilukentän katsomossa maskit päällä, toinen nainen hurraa

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi 2.8.2021 läpi koronatilannetta ja siihen liittyviä suosituksia alueellaan kaupungin siirryttyä viime viikolla koronan kiihtymisvaiheeseen. 

Poikkeusolojen johtoryhmässä päätettiin, että harrastustoiminnan osalta kaupunki tulee tarkastelemaan omien harrastustilojensa osallistujamääriä siten, että niissä voidaan noudattaa voimassa olevaa tartuntalain 58 c § mukaisia ohjeita. Tämä tarkoittaa sitä, että syksyn harrastustoiminta avataan kaikille ikäryhmille, mutta niiden osallistujamääriä voidaan rajoittaa käytössä olevan tilan mukaan. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut seuraa liikuntapaikkojen kävijämääriä ja arvioi säännöllisesti liikuntapalveluita ja -tiloja koskevia koronasuosituksia ja -rajoituksia ja tarkentaa niitä koskevia ohjeistuksia tarvittaessa. 

Maskisuositus jatkuu – maskisuositus koskee ulko- ja sisätiloissa tapahtuvia yleisötilaisuuksia

Kaupunki pitää edelleen voimassa laajan maskisuosituksen yli 12-vuotiaille julkisissa tiloissa sekä joukkoliikenteessä. Kaikkien Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen katsotaan olevan julkisia tiloja. Lisäksi liikuntapaikoilla asioidessa ja erilaisissa kokoontumissa tulee muistaa turvavälit sekä hyvä käsihygienia. Turhaa ja ylimääräistä oleskelua liikuntapaikoilla, pukutiloissa ja eteistiloissa tulee välttää. Liikuntatiloihin ei saa tulla sairaana. Vähäisistäkin oireista tulee hakeutua koronatestiin.

Maskia suositellaan käytettävän: 

  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.
  • Ulkoilmassa olevissa turnauksissa ja tapahtumissa, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää
  • Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomotiloissa.
  • Uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan liikuntapaikoilla kaikille 12 vuotta täyttäneille. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta. Puku- ja pesuhuonetilat ovat normaalisti käytössä harjoitusvuorojen ja ottelutapahtumien aikana. Harrastustoimintaan, harjoituksiin ja otteluihin saa edelleen osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana. 

Yleisötapahtumissa noudatetaan Aluehallintoviraston määräyksiä

Yleisötilaisuuksien järjestäjän tulee edelleen tehdä selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa hygieniakäytännöt eli mm. mahdollisuuden käsien puhdistamiseen sekä varmistaa riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. Yleisötapahtumissa tulee noudattaa Aluehallintoviraston kulloinkin voimassa olevaa ohjeistusta. Samoja ohjeita suositellaan noudatettavan myös yksityistilaisuuksissa. 
Jos kaupungin liikuntatilassa seuran harjoitteluvuorolla tai tapahtumassa ilmenee koronatartunta, toivomme seuran tai toimijan olevan yhteydessä pikaisesti kyseisen liikuntapaikan palveluesimieheen tai liikuntajohtajaan.  

Kaupunki suosittelee välttämään turhaa matkustamista leviämisvaiheessa oleville alueille. Kaupunki muistuttaa myös yksityisiä toimijoita siitä, että tartuntatautilain 58 c § on tällä hetkellä velvoittava ja sen mukaisesti harrastustoiminnassa on varmistettava hyvä käsihygienia ja tosiasiallinen mahdollisuus pitää etäisyyksiä muihin osallistujiin. 

Lisätietoja: 

Palveluesimies Minni Ukonsaari (uimahallit) 
p. 050 311 8282, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi  

Liikuntapalvelujen varausyksikkö 
p. 014 266 4255, liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi 

 Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal (5.8. eteenpäin)
p. 050 324 9314, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi