Hyppää pääsisältöön

28.7.2021

Elämyksellinen Jyväskylän kesä ei jätä ketään kylmäksi. Haluat sitten nauttia rauhassa upeista auringonlaskuista tai menevästä kesäpäivästä, sopivaa tekemistä kyllä löytyy. 
Kuva
Ihmisiä viettämässä kesäpäivää Jyväskylän sataman nurmikolla

Koko kaupungin olohuone Jyväsjärven rannalla

“Meillä on Suomen elämyksellisin satama Lutakossa. Satamasta löytyy upeita ravintoloita ja kahviloita sekä viheralueita. Kesäksi sinne on pystytetty iso terassialue, joka avattiin juhannusviikolla ja siellä on kuusi eri ravintolatoimijaa sekä 1200 asiakaspaikkaa”, hehkuttaa markkinointisuunnittelija Tiia Masalin Visit Jyväskylä Regionista.
 
Lutakossa riittää ihmeteltävää ja kokemista kaikille aisteille. Jyväsjärven läheisyydestä voi nauttia esimerkiksi vuokraamalla saunalautan tai SUP-laudan. Lutakko on myös viidennen vuoden opiskelijan, Katin mieleen.
 
“Jyväskylän kesässä suosikkini ovat iltauinnit Lutakon teletappipuiston päästä löytyviltä portailta ja ravintola Mortonin terassi.”
 

Järvet ja luonto ympäröivät Jyväskylää

Jyväsjärven ympäristön lisäksi Tuomiojärven ranta on kesäkohteena vailla vertaa.

“Tuomiojärvi, eli Tuokkari täytyy tietää. Sinne ei eksy vahingossa, mutta se on yksi parhaimmista paikoista viettää kesäpäivää Jyväskylässä”, sanoo Tiia.

Kuva
nuoria toistensa reppuselässä Tuomijärven rannalla

Tuokkarilta löytyy lukuisia rantalentopallokenttiä sekä biitsifudiskenttä, uimaranta, kesäkahvio, SUP- ja kajakkivuokrausta. Liikuntaa ja aktiviteetteja löytyy moneen lähtöön, mikä on kuudennen vuoden opiskelijan, Iljan mukaan ylipäätään parasta Jyväskylässä.

“Liikunta eri muodoissaan: biitsipelit, padel-kentät, frisbee- ja perinteinen golf, pihasählyt, fudis, korispelit. Kaikki tämä on pyöräilymatkan päässä. Yhden päivän aikana kerkee tekemään siis älyttömästi!”

Upeita maisemia keskustassa ja lähiseudulla

Vaikka olemmekin liikuntapääkaupungissa, täältä löytyy myös matalan sykkeen tekemistä.

“Kesäaktiviteettina toimii myös upeasti selfien ottaminen kauniissa kohteessa”, vinkkaa Tiia.

Jos haluaa ihailla ja ikuistaa hulppeita maisemia keskustan sykkeessä, niin Harjun tornista avautuu upea maisema Jyväskylän ylle. Torniin on vapaa pääsy. Toinen huimaava näköala avautuu Matti Nykäsen mäen näkötornista Laajavuoresta. Opiskelijoille vierailu mäkitornissa maksaa 3 euroa.

Pyöräillen tai bussilla voi puolestaan lähteä metsästämään kauniita kuvia ja luontoelämyksiä Kanavuoren luontopolulta ja näköalapaikalta. Vaajakoskella sijaitsevaan kohteeseen on matkaa noin 10km ja Linkki-linjat 1 ja 38 kuljettavat sinut keskustasta oikeaan suuntaan.

Pysähdy nauttimaan

“Lehtisaaren kesäkoti Tuomiojärvellä on ikään kuin kesänviettopaikka keskellä kaupunkia. Kuljetukset saareen lähtevät Viitaniemen kärjestä ja sieltä löytyy sauna, lentopallokenttä ja kanootteja. Kaikki tämä on ilmaista!” paljastaa Tiia.

Matka Lehtisaareen soutuveneellä kesäpäivänä on taatusti mieleenpainuva. Luonnon läheisyys tekeekin Jyväskylästä uniikin kesäkaupungin niin matkailijoille kuin kaupunkilaisille.

“Vaikka järviä ja luontoa löytyy monista Suomen kaupungeista, Jyväskylästä ainutlaatuisen tekee se, että elämme isossa kaupungissa, mutta silti luonto on ihan tässä vieressä”, sanoo Tiia.

Ota ilo irti kesäisestä Jyväskylästä ja löydä juuri itsellesi sopivat aktiviteetit!

Seuraamisen arvoisia tilejä