Hyppää pääsisältöön

21.7.2021

Jyväskylän kaupungin terveydenhuolto kehottaa kaupunkilaisia seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan vähäisistäkin oireista koronatestiin.
Kuva
Suojavarusteisiin pukeutunut hoitaja ottaa koronanäytteen naisen nenästä

Viime viikonlopun aikana koronatartunnalle on saattanut altistua esimerkiksi Suomipop-festareilla ja Jyväskylän keskustan alueella useissa eri ravintoloissa ja yökerhoissa, joissa on oleskellut koronapositiivisiksi osoittautuneita henkilöitä.

Vanhempiinkin altistuksiin liittyviä tartuntoja ilmenee edelleen. Esimerkiksi ravintola Pataässässä lauantaina 10.7. asioineita pyydetään hakeutumaan erittäin herkästi testeihin.

– Nyt pitäisi saada ihmiset heräämään siihen, että tartunnat ovat nousussa. Maanantaista 19.7. tähän hetkeen saakka on ilmennyt 29 tartuntaa, kun koko viime viikolla oli yhteensä 27 tartuntaa, sanoo Jyväskylän kaupungin infektiotaudeista vastaavan lääkärin sijainen, apulaisylilääkäri Eila Heinonen.

Mainituissa määrissä ovat mukana Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten tartunnat.

– Koronapandemia ei ole kadonnut mihinkään, vaan edelleen on tarpeen käyttäytyä vastuullisesti eli noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä käyttää maskia ja ottaa rokotukset omalla vuorollaan, Eila Heinonen muistuttaa.

Tee oirearvio Omaolo-palvelussa

Koronan oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa. Palvelun kautta voi myös varata suoraan ajan näytteenottoon. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Puhelimella ajan näytteenottoon voi varata numerosta 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16, la–su klo 9–15).  

Näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Paikalle ajetaan Vesangantien ja Raviraitin risteyksestä, josta löytyy opastus perille. 

Jos henkilö ei pääse kulkemaan Killerille, tulee aika varata puhelimella numerosta 014 266 0133, jolloin näytteenottoon voidaan ohjata myös muualla kaupungissa sijaitseville yksityisille näytteenottopisteille.   

Lisätietoja: 

- infektiotaudeista vastaavan lääkärin sijainen, apulaisylilääkäri Eila Heinonen, p. 050 476 3317, eila.t.heinonen[at]jyvaskyla.fi
- https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona