Hyppää pääsisältöön

12.7.2021

Jyväskylän kaupunginsairaalan osastolla 7 Kyllössä koronatilanne on rauhoittunut eikä uusia tartuntoja ole todettu. Vierailurajoitukset on nyt päästy purkamaan.
Kuva
Potilas ja hoitaja terveyskeskussairaalan osastolla

Kaupunginsairaalan osasto 7 on palliatiivisen hoidon osasto. Perjantaina todetun koronatartunnan takia osastolle ei viikonlopun aikana otettu uusia potilaita. Tilanteen selvittelyn vuoksi osastolla jouduttiin rajoittamaan myös vierailuja. Osastolla sallittiin viikonvaihteessa ainoastaan saattohoitopotilaiden lähiomaisten vierailut etukäteen sopimalla.

Kaupunginsairaala noudattaa THL:n ja Jyväskylän kaupungin ohjeiden mukaisia koronaviruspandemian turvatoimia ja suojautumisohjeita. Vierailut palliatiivisella osastolla hoidettavien potilaiden luona ovat nyt jälleen mahdollisia turvallisuusohjeita noudattaen.

Turvaohjeiden noudattamisessa ei varaa lipsumiseen

Tänään koronatilanteen johdosta kokoontunut Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kehottaa edelleen jokaista huolehtimaan koronaohjeistusten noudattamisesta ja rokotusten ottamisesta ajallaan. Terveysturvallisesta toiminnasta annettujen ohjeiden noudattaminen helteessä ja lomatunnelmissa unohtuu helposti. Tämä ilmiö yhdessä lisääntyneen lomamatkailun kanssa voi saada koronatilanteen nopeasti pahenemaan. Suurelta osalta kuntalaisia puuttuu vielä kahden koronarokoteannoksen tuoma suoja. Viruksella on siis elintilaa ja mahdollisuus samalla kehittää uusia entistä vastustuskykyisempiä muunnoksia. 

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla ovat edelleen voimassa aiemmat terveysturvallisuussuositukset. Käsiä tulee pestä usein ja tehokkaasti. Turvavälejä on syytä noudattaa, ja siellä, missä turvavälin noudattaminen on mahdotonta, tulee käyttää maskia. Vähäisissäkin oireissa on syytä hakeutua koronatestiin, ja testitulosta odotellessa omaehtoisesti välttää kontakteja. Mahdollista karanteenimääräystä tulee myös noudattaa.

Lisätietoja koronatilanteesta saa osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona ja koronarokotuksista osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/koronarokotus.
 

Lisätietoja: 

  • Infektiotaudeista vastaavan lääkärin sijainen, apulaisylilääkäri Pertti Peltonen, Jyväskylän kaupunki, Sampoharjun terveysasema, pertti(at)peltonen@jyvaskyla.fi
  • Palvelujohtaja Kati Seppänen, p. 050 3680 240, Jyväskylän kaupunki, kaupunginsairaala 


 

Asiasanat: