Hyppää pääsisältöön
Kuva
Valkoinen kirjastokortti henkilön kädessä

9.7.2021

Jyväskyläläisille valtakunnallinen digikokoelma tarkoittaa entistä laajempaa maksuttomien kotimaisten e- ja äänikirjojen valikoimaa.
Kuva
Tabletin selailua kirjastossa

Perjantaina 9.7. aukeava valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma tuo lasten ja nuorten ääni- ja e-kirjat kaikkien perheiden saataville asuinpaikaista riippumatta. Jyväskyläläisille digikokoelma tarkoittaa entistä laajempaa maksuttomien kotimaisten e- ja äänikirjojen valikoimaa.

Kirjastoilla on nyt mahdollisuus tarjota kattavasti houkuttelevia kirjallisuutta lapsille ja nuorille myös diginä, mikä edesauttaa lasten ja nuorten lukutaidon kehittymistä. Digikokoelmasta löytyy aluksi 95 eri e-kirjaa ja äänikirjaa, suomeksi sekä ruotsiksi. Kokoelmaa päivitetään kirjatarjonnan mukaan ja lainausmäärien perusteella hankitaan lisää käyttäjien lisenssejä.

Lainaamiseen laajentunut kokoelma ei tuo muutosta: e-kirjoja ja äänikirjoja lainataan entiseen tapaan omalla kirjastokortilla Keski-kirjastojen e-kirjastosta. Jatkossa saman kirjan voi lainata yhtä aikaa useampi lukija, jolloin esimerkiksi koululuokan oppilaat voivat kaikki lukea samaa kirjaa.

Kokoelmaan tulevat kirjat valitsee valtakunnallinen valintatyöryhmä, jota organisoi Seinäjoen kirjasto. Hankinnat tekee keskitetysti Yleisten kirjastojen konsortio.

Keski-kirjastojen e-kirjasto