Hyppää pääsisältöön

8.7.2021

Puistokadun, Yliopistonkadun ja Kalevankadun risteyksessä tehtävä vesihuollon saneeraustyö aiheuttaa merkittäviä muutoksia Jyväskylän keskustan liikennejärjestelyihin.
Kuva
Puistokadun liikennejärjestelyt heinäkuussa 2021

 

Työt käynnistyvät heinäkuun puolivälissä liikennejärjestelyjen tekemisellä ja vanhojen liikennevalojen purkamisella. Töitä tehdään mahdollisuuksien mukaan myös yöaikaan ja niiden arvioitu kesto on noin kaksi kuukautta. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää muita ajoreittejä ja välttää työmaa-alueen kautta ajamista. Työmaa-alueen läheisyydessä liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, sillä alueella liikkuu raskaita ajoneuvoja ja työkoneita

Risteysalueella on Yliopistonkadun ja Kalevankadun suunnassa käytössä yksi autoliikenteen ajokaista molempiin suuntiin. Puistokatu suljetaan autoliikenteeltä välillä Yliopistonkatu–Ainonkatu. Liikenne ohjataan kiertotielle Ainonkadun, Kansakoulunkadun ja Sammonkadun kautta. Linkki-paikallisliikenteen pysäkit Puistokoulu 1 ja Puistokoulu 2 poistuvat 19.7. alkaen käytöstä noin kahdeksi kuukaudeksi ja linja-autot ajavat poikkeusreittiä.

Kääntymissuunnat muuttuvat liikennejärjestelyjen myötä. Kulku Puistokadun alkupään kiinteistöille onnistuu töiden aikana vain Yliopistonkadun suunnasta tullessa. Jalankulun ja pyöräilyn reitit myös muuttuvat työmaan kohdalla.
 
Katso työmaan poikkeusjärjestelyt tarkemmin kartasta. Työn aiheuttamista vedenjakelun katkoista tiedotetaan erikseen. Pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa haittaa.

Työmaa on osa Jyväskylän kaupungin toteuttamaa Puistokadun saneeraushanketta. Puistokadun katusaneerauksen yhteydessä uusitaan 1960-luvulla rakennettua vesijohtoa Puistokadun, Yliopistonkadun ja Kalevankadun risteysalueella. Samalla rakennetaan uusia hulevesilinjoja sekä uusitaan valaistusta ja liikennevaloja. 

 

Lisätiedot:

Kaupunginosa: