Hyppää pääsisältöön

24.6.2021

Taidemuseon viileisiin tiloihin voi tulla virkistäytymään ilmaisiin yleisöopastuksiin 29.6. ja 26.8. Kasvitieteilijä Minna-Maarit Kytöviidan näkökulmia puutarha-aiheisiin maalauksiin kuullaan keskusteluopastuksella 8.7. Suuren Maalaustapahtuman aikaan 10.7. voi tulla omien maalausvälineiden kanssa Kirkkopuistoon. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.
Kuva
Kati Immosen maalaus

Kesän näyttelyihin voi tutustua opastetuilla kierroksilla, joita järjestetään tiistaina 29.6. sekä torstaina 26.8. kello 16.30 alkaen. Intendentti Teija Lammi johdattelee näyttelyihin museon miellyttävän viileissä kerroksissa. Maksuttomalla yleisöopastuksella voi kuulla tarinoita siitä, miten maalaaminen voikin taipua moneksi. Kati Immonen on uudistanut akvarellimaalauksen perinnettä puutarha- ja luontoaiheisissa teoksissaan. Emma Luukkala on etsinyt maalausaiheita kotiympäristöstään ja tutkinut hallitsematonta tavaravirtaa kehitellen omia maalisekoituksia. Leidien vertaisryhmän jäsenet puolestaan saavat voimaa maalaamisesta ja toisistaan.

Uutta näkökulmaa Kati Immosen teoksiin on tarjolla Jyväskylän Kesän aikaan torstaina 8.7. kello 16.30, jolloin Kati Immosen näyttelyssä kierretään kasvitieteilijä, FT Minna-Maarit Kytöviidan kanssa. Minna-Maarit Kytöviidan keskusteluopastus kasvitieteilijän näkökulmasta Kati Immosen maalauksiin kertoo villin metsän ja kesytetyn puutarhan välisestä kamppailusta. Kuvataiteilijana Kati Immonen on vuosien ajan käsitellyt ihmisen ja luonnon moniulotteista suhdetta. Viime vuosien maalaussarjoissaan hän on kuvannut muuan muassa villiintyneitä kukkakoreja ja metsän valtaamia kasvimaita. Näistä kasvisommitelmista Minna-Maarit vetää yhteyksiä omiin aiheisiinsa luonnon monimuotoisuuden ja kasvien ja ihmisen rinnakkaiselosta.

Samalla viikolla 10.7. maalataan kirkkopuistossa taidemuseon ja Jyväskylän Taiteilijaseuran järjestämässä Suuressa Maalaustapahtumassa kello 11–15. Voit tulla mukaan maalaamaan, piirtämään tai vain nauttimaan! Ulkotapahtumassa on säävaraus. Vertaisryhmä Leidit innostavat yleisöä maalaamaan taidemuseon Taikatilassa kello 11-15 säästä riippumatta. Kirkkopuiston maalaustapahtuma toteutuu hyvällä säällä. Maalaustapahtumaa vietetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän ja Kuvataiteen päivän kunniaksi. 

Jyväskylän taidemuseon kesän tapahtumat

to 29.6. klo 16.30 näyttelyopastus, intendentti Teija Lammi.

Jyväskylän Kesä 7.-13.7.2021

Jyväskylän Kesän kävijät pääsevät näyttelyihin ja tapahtumiin veloituksetta festivaaliviikon ajan. Näytä lipunmyynnissä Jyväskylän Kesän pääsylippua tai kuvaa festivaalista.

to 8.7. klo 16.30 Keskusteluopastus kasvitieteilijän kanssa Kati Immosen näyttelyssä. Kasvitieteilijä, FT Minna-Maarit Kytöviita.  Osana Jyväskylän Kesän tapahtumia kasvitieteilijä, Jyväskylän yliopiston lehtori, FT Minna-Maarit Kytöviita opastaa näyttelyyn ja keskustelee yleisöä kiinnostavista aiheista metsän ja puutarhan liepeiltä.

la 10.7. klo 11–15 Maalaustapahtuma Kuvataiteen päivänä Kirkkopuistossa, yhteistyössä Jyväskylän Taiteilijaseuran kanssa. Voit tulla mukaan maalaamaan, piirtämään tai vain nauttimaan! Samaan aikaan Leidit ohjaavat maalausta taidemuseon työpajatilassa, säästä riippumatta. Ulkotapahtuma toteutuu vain hyvällä säällä.   

to 26.8. klo 16.30 näyttelyopastus, intendentti Teija Lammi

su 5.9. klo 14 alkaen Taiteen arjen juhlaa, yhdessä Kulttuuriluotsien kanssa. Ohjelmassa mm. taiteilijatapaamiset Kati Immosen ja Emma Luukkalan kanssa.