Hyppää pääsisältöön

15.6.2021

Kuva
Katutaidetemppeli-projektin aikuisohjaat seisovat Siion-temppelin edessä

 

Nuoret taiteilijat pääsevät kesän ja tulevan syksyn aikana maalaamaan Jyväskylän keskustassa Lyseon takana sijaitsevaa vanhaa, purettavaksi määrättyä Siion-temppeliä osoitteessa Lyseonkatu 3. Katutaidetemppeli-projekti alkaa heinäkuun alussa ja taiteilijoina toimivat erilaiset nuorisoryhmät, jotka suunnittelevat ja toteuttavat teokset yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa. Ulkotaidenäyttely on esillä siihen saakka, kunnes talo puretaan syksyllä 2022.

– Katutaidetemppeli-projektissa nuoret saavat yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa suunnitella ja toteuttaa katutaidetta ja samalla tutustua muutenkin katukulttuuriin, joka on tällä hetkellä hyvin elinvoimaista Suomessa. Pioneerina alalla toimii Keravan Purkutaide-projekti, kertoo hankekoordinaattori Miia Lyyra Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluista. – On hienoa, että olemme saaneet projektiimme mukaan ohjaajiksi jyväskyläläiset katutaiteilijat Janne Saarikosken ja Arttu Rintakummun. Kumpikin on opettanut katutaidetta ja vetänyt graffitityöpajoja nuorille niin kouluissa, nuorisotiloissa kuin erilaisissa tapahtumissa.

Maalausten tekeminen jatkuu pitkälle syksyyn, sillä Siion-temppelin projektia jatketaan lumen tuloon saakka. – Kulttuuri- ja osallisuuspalvelut järjestää yhdessä nuorten kanssa kesän ja syksyn aikana aiheeseen liittyviä tapahtumia, joista tiedotetaan myöhemmin erikseen. Luvassa on muun muassa kaikille avoimia maalauspajoja, Lyyra kertoo syksyn suunnitelmista. Tarkoituksena on, että purettavaksi määrättyä Siion-temppeliä ja sen ulkoalueita voitaisiin hyödyntää monialaisesti katukulttuurin tekemiseen ennen rakennuksen purkua.

– On mukavaa, että myös Jyväskylässä kokeillaan uusia kulttuurimuotoja. Toivottavasti jatkossakin pääsemme nuorten kanssa toteuttamaan taidetta purettavien rakennusten ulko- ja sisätiloihin, Lyyra toivoo.

Maalausten valmistumista voi seurata Katutaidetemppelin Instagram-sivulla

https://www.instagram.com/katutaidetemppeli/

 

Lisätietoja: 

hankekoordinaattori Miia Lyyra, p. 046 922 5990, miia.lyyra(at)jyvaskyla.fi

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut