Hyppää pääsisältöön

15.6.2021

Kaupunkirakennelautakunta käsitteli muun muassa matkaparkkikokeilua, kaupungin ja poliisin yhteistyösopimusta automaattisen valvonnan käynnistämisestä katualueilla sekä Kankaanaukion ja Yliopistonkadun asemakaavamuutoksia.
Kuva
Kesäinen Jyväskylän maisema avautuu Harjulta

Automaattinen valvonta aloitetaan Jyväskylän kaupungin katualueilla

Liikenneturvallisuuden parantamiseksi Jyväskylän kaupunki ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat tehneet sopimuksen automaattisen valvonnan aloittamisesta Jyväskylän kaupungin katualueilla. Automaattinen valvonta paitsi lisää liikenneturvallisuutta, vapauttaa se myös poliisin resursseja muihin tehtäviin.

Valvonta sijoittuu pääsääntöisesti liikennevalo-ohjattuihin risteyksiin, joissa on suojatie. Valvontapisteiksi on valittu kohteita, joilla voidaan valvoa pääväyliltä kaupunkiin tulevaa ja kaupungista ulospäin lähtevää liikennettä. Kohteet on valittu liikennemäärien, nopeusrajoituksen, onnettomuustilastojen ja poliisin kokemustiedon perusteella.

Sopimus hyväksyttiin tänään kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa. Lautakunta esitti yksimielisesti pontena, että uudistuksesta vapautuneet resurssit suunnataan ensisijaisesti Jyväskylän seudulle.

Jyväskylän kaupunki aloittaa automaattisen valvonnan edellyttämän infran rakentamisen. Kameroita operoi poliisi. Alustavan aikatauluarvion mukaan automaattivalvonta olisi mahdollista aloittaa syys-lokakuussa.

Matkaparkkia kokeillaan Korpilahden satamassa

Matkaparkki.com on suomalainen mobiilisovellus, josta karavaanimatkailijat voivat etsiä, varata ja maksaa itselleen matkaparkin ja yöpyä siinä luvallisesti ja turvallisesti. Parkkeja alustalle voivat lisätä yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Kaupunkirakennelautakunnan päätti matkaparkkikokeilun käynnistämisestä kesäkaudelle 2021.

Korpilahden satamaan on asennettu Lutakon sataman lakkautetusta matkaparkista jääneet sähkötolpat, jotka mahdollistavat 3-6 paikan vuokraamisen matkaparkkina. Yöpymisestä veloitetaan 12 euroa/yö/ajoneuvo. Hinta sisältää sähkön.

 

Kankaanaukion asemakaavamuutos etenee kaupunginvaltuuston hyväksymiskäsittelyyn

Kankaan aukion reuna täydentyy asuin- ja liikerakennuksien sekä yhteispihan kokonaisuudella. Muodostuvassa hybridikorttelissa on tarkoitus sekoittaa liikerakentamista ja vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasumista sekä rakentaa näille monipuoliset yhteistilat.

Kaupunkirakennelautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle kaavamuutoksen hyväksymistä.

Yliopistonkadun asemakaavamuutos

Yliopistonkadulle on suunnitteilla uutta asumista. Asemakaavamuutoksella on tarkoitus muuttaa asumiskäyttöön ullakkotilaa sekä nykyiset toimistotilat. Tontilla on liike- ja toimistokäytössä oleva rakennuskokonaisuus, joka on suojeltu asemakaavalla. Rakennukset osoitetaan edelleen suojeltavaksi. Myös katutason liiketilat säilyvät tulevaisuudessa.

Kaupunkirakennelautakunta päätti asettaa asemakaavan muutosluonnoksen nähtäville.

Linkit kaavamuutosten verkkosivuille löytyy kaupunkirakennelautakunnan ennakkotiedotteesta.

Muut asiat

Kaikki lautakunnan käsittelyssä olleet asiat löytyvät esityslistasta ja kokouksen pöytäkirjasta. Linkit kokouksen esityslistaan ja pöytäkirjaan löytyvät kaupunkirakennelautakunnan verkkosivuilta. Materiaalit ovat pdf-tiedostomuodossa.