Hyppää pääsisältöön

11.6.2021

Jyväskylän Mäyrämäessä sijaitsevan alppiruusupuiston kukat ovat aukeamassa täyteen loistoonsa. Osa alppiruusuista kukkii jo, osa on vielä hieman nupullaan. Odotettavissa on, että ensi viikolla loputkin nupuista avautuvat.
Kuva
Pinkki alppiruusu kukkii

Puisto on suosittu ulkoilu ja valokuvauskohde juuri alppiruusujen kukinnan aikaan. Puistossa sijaitsevat kulkureitit pitkospuineen sopivat myös perheen pienimmille, mutta reitit eivät ole esteettömiä. 
Puistoon pääsee kätevästi polkupyörällä tai paikallisliikenne Linkin linjoilla 12 ja 27. Katso aikataulut ja reitit Linkin reittioppaasta. Puistokävijöille varattua omaa pysäköintitilaa ei alueella ole. 
Katso tarvittaessa puiston sijainti kartalla.

Puisto ruuhkautuu helposti

Puistoon mielivän kannattaa huomioida puiston suuri suosio ja kävijämäärä. Puisto voi olla ruuhkainen. Turvaetäisyyksien pitämistä muihin kävijöihin suositellaan edelleen. 

Puistossa on syytä käyttää vain sinne tehtyjä valmiita kulkureittejä, jotta istutukset eivät kärsi, joten puistossa ei voi samoilla vapaasti. Puiston kasveja ei saa vahingoittaa eikä poimia kotiin viemisiksi. Kukat kannattaa tallentaa muistoksi omaan kameraan.

Jyväskylään alppiruusupuisto perustettiin vuonna 1986 osaksi Suomen ilmastoon sopivien alppiruusujen jalostusohjelmaa. Mäyrämäen puisto onkin Suomen ensimmäisiä alppiruusupuistoja.

Lue lisää alppiruusupuistosta ja sen historiasta.

Kaupunginosa: