Hyppää pääsisältöön

10.6.2021

Jyväskylän kaupungin yhteiskäyttöautoja voi vuokrata koko heinäkuun ajan myös päiväsaikaan.
Kuva
Nainen laittamassa yhteiskäyttöautoa latautumaan Jyväskylän kaupungintalon pihassa

Jyväskylän kaupungintalon pihassa sijaitsevat yhteiskäyttöautot ovat ympäri vuoden kaupunkilaisten vuokrattavissa iltaisin ja viikonloppuisin. Virka-aikaan autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä. 

Kesälomakaudella työajotarpeet ovat vähäisempiä, ja siksi koko heinäkuun ajan asukkaat ja matkailijat voivat vuokrata Volkswagen e-up -täyssähköautoa myös päiväsaikaan. 

”Jos on tarve autolle vaikkapa kesälomareissua varten, kannattaa hyödyntää mahdollisuus kokeilla yhteiskäyttöautoa”, kehottaa fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen Jyväskylän kaupungilta.

Opastusta autojen käyttöön 17.6. klo 15–16.30

Jos yhteiskäyttöauton vuokraus ei ole entuudestaan tuttua, autoihin ja niiden käyttöön pääsee tutustumaan torstaina 17.6. klo 15–16.30 kaupungintalon pihassa järjestettävässä kaikille avoimessa non-stop -opastustilaisuudessa. Tilaisuudessa Omago Oy opastaa autojen käyttöön ja kertoo vuokrauskäytänteistä.

Samassa yhteydessä voi tutustua myös kaupungintalon pihassa sijaitsevaan, kesäkuun aikana avautuvaan julkiseen sähköautojen latausasemaan. Latausaseman käyttöä tilaisuudessa opastaa Alva-yhtiöt Oy. Tilaisuuteen tulijoita pyydetään huolehtimaan riittävistä turvaväleistä ja saapumaan opastukseen vain terveenä. 

Autoista ja niiden vuokrauksesta huolehtii palveluntuottaja Omago Oy. Autojen varaukset ja ovien avaukset hoituvat kännykällä. Palveluun rekisteröidytään ja autot varataan osoitteessa omago.fi/jyvaskylan-kimppakaarat, josta löytyy myös lisätiedot vuokrauksesta.

Resurssiviisaita kilometrejä työntekijöille ja asukkaille

Yhteiskäyttöautot otettiin käyttöön viime kesänä, ja tähän saakka autoilla on ollut jo yli 100 käyttäjää, joista puolet kaupungin työntekijöitä ja toinen puolikas asukkaita. 

”Palvelun tavoitteena on mahdollistaa työntekijöille ja asukkaille auton käyttö tilanteissa, joissa se on tarpeen. Näin vähennetään oman auton tarvetta kaupunkialueella ja tuetaan samalla vähäpäästöisten liikkumispalveluiden kehittymistä ja edistetään resurssiviisautta”, Kankainen sanoo.

Katso videolta lisää käyttäjien kokemuksia autoista.