Hyppää pääsisältöön

10.6.2021

Kaupunkirakennelautakunnan käsittelyssä on tiistaina 15.6. kaksi kaavamuutosta: Kankaanaukio hyväksymisvaiheessa ja Yliopistonkatu 26 luonnosvaiheessa.
Kuva
Havainnekuva Kankaanaukiolle kaavoitettavista kerrostaloista

Kankaanaukion nyt hyväksymisvaiheessa oleva kaavamuutos täydentää aukion reunan asuin- ja liikerakennuksien sekä yhteispihan kokonaisuudella. Muodostuvassa hybridikorttelissa on tarkoitus sekoittaa liikerakentamista ja vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasumista sekä rakentaa näille monipuoliset yhteistilat. Vanhan paperitehtaan pohjoispuolelle voidaan sijoittaa uusi pysäköintitalo ja toimitilarakentamista.


-Purettavan niin sanotun Liikun siiven eli entisen ABB:n tilalle on nyt mahdollista rakentaa 15-kerroksinen kerrostalo, kertoo kaavoitusarkkitehti Virva Hannula. -Lisäksi suuri pysäköintilaitos on yhdistetty toimivaksi osaksi korttelirakennetta, ja kaavan myötä saadaan laadukkaat jalankulkuyhteydet korttelien, katutilojen ja aukion välille. 

Ehdotusvaiheen jälkeen Kankaanaukion kaavamääräyksiä on täydennetty ja kaavakarttaa vähäisesti muutettu. 

Kaavaratkaisu perustuu pidettyyn arkkitehtuurikilpailuun ja sen jatkotyöhön. 

Lue lisää kaavasta

Ullakko- ja toimistotilat asumiskäyttöön Yliopistonkadulla

Ydinkeskustassa Yliopistonkadulla asemakaavamuutoksella on tarkoitus muuttaa asumiskäyttöön ullakkotilaa sekä nykyiset toimistotilat. Tontilla on liike- ja toimistokäytössä oleva rakennuskokonaisuus, joka on suojeltu asemakaavalla. Rakennukset osoitetaan edelleen suojeltavaksi. Myös katutason liiketilat säilyvät tulevaisuudessa.

Muutostyöt tulee sovittaa rakennusten kokonaisarkkitehtuuriin ja rakennettuun kulttuuriympäristöön. Erityisesti ullakkotilojen osalta kattoon tuleviin muutoksiin tulee kiinnittää huomiota. 

Asemakaavan muutoksen myötä kokonaisuuteen tulee asunto noin 30–40 asukkaalle.

Lue lisää kaavasta
 

Lisätiedot

Kankaanaukio:

Kaavoitusarkkitehti Virva Hannula
p. 050 3125 286
virva.hannula[at]jyvaskyla.fi 

Yliopistonkatu 26

Asemakaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi
p. 014 266 5034
mauri.hahkioniemi[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: