Hyppää pääsisältöön

9.6.2021

Lautakunta lähetti liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelman äänestyksen jälkeen uudelleen valmisteluun, samoin aloitteen jalkapallostadionista. Valtuustoaloitteeseen pesäpallostadionin nimestä annettiin vastaus. Lisäksi lautakunta päätti pitää kokouksen 15.6., jolloin käsiteltäväksi tulee Hippoksen liikuntavuorosopimus.
Kuva
Puheenjohtajan nuija

Lautakunta lähetti liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelman uudelleen valmisteluun

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 6-3 palauttaa liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelman vuosille 2022-2030 uudelleen valmisteluun. Asiaan palataan uuden lautakunnan voimin.

Valtuustoaloite jalkapallostadionista Jyväskylään lähetettiin uudelleen valmisteluun

Lautakunta lähetti äänestyksen jälkeen äänin 5-4 Caius Forsbergin ja 9 muun valtuutetun valtuustoaloitteen tekonurmialustalle toteutetun jalkapallostadionin rakentamisesta uudelleen valmisteluun.

Valtuustoaloite Hippoksen pesäpallostadionin nimestä

Lautakunta antoi vastauksen Jukka Hämäläisen ja 2 muun valtuutetun valtuustoaloitteeseen Hippoksen pesäpallostadionin nimeämisestä Nalle Viljanen -stadioniksi. Lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se toteaa valtuustoaloitteen johdosta suoritetut toimet riittäviksi. 

Lautakunnan antamassa vastauksessa todetaan muun muassa, että uusien nimien antamisesta liikuntapaikoille voidaan käydä keskustelua, mutta nimeämisille tulee aina olla hyvät ja vahvat perustelut. Kuntalaisten mielipide on merkittävässä roolissa, kun puhutaan kaupungin hallinnoimista ja omistamista liikuntapaikoista. Mikäli uuden Hippoksen valmistuttua olisi pesäpallostadionille tarve miettiä uusi nimi, niin tätä varten olisi hyvä järjestää kuntalaisille avoin nimikilpailu.

Lautakunta pitää vielä kokouksen 15.6., aiheena Hippoksen liikuntavuorosopimus

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti, se pitää vielä ensi viikolla kokouksen Hippoksen liikuntavuorosopimuksen käsittelemiseksi ennen kesää. Uuden Hippoksen vuorosopimusta on valmisteltu kevään aikana ja lautakunnan käsittelyn jälkeen sopimuskokonaisuus on tarkoitus edetä kaupunginhallitukseen 21.6.

Hippoksen sopimuksesta ja viimeisimmistä tilasuunnitelmista järjestetään seurafoorumi tulevana maanantaina 14.6. klo 17 etäyhteyksillä. 

Kokouksen esityslista ja pöytäkirja

Kokouksen esityslistaan ja pöytäkirjaan pääsee lautakunnan nettisivuilta: https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lautakunnat/kulttuuri-ja-liikuntalautakunta. Kokouksen pöytäkirja julkaistaan hyväksymisen jälkeen kaupungin nettisivuilla torstaina 17.6.2021. 


Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, 
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, 040 734 8106
- sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 403
 

Asiasanat: