Hyppää pääsisältöön
Kuva
Taidemuseo Toisia Todellisuuksia näyttely

4.6.2021

Jyväskylän taidemuseon edusta sai jälleen poikkeuksellista väriä kesän kunniaksi, kun aiempien vuosien Local Fellow’n ja Local Polypin päivitetty toisinto Local Jam saapui ilostuttamaan kaupunkiympäristöä.
Kuva
Local Jam on taidemuseon pihakatuteos

Uuden raikkaan pinkin värin pintaansa saanut pallero saapui erikoiskuljetuksella perjantaina 4.6. Kankaan alueelta taidemuseon edustalle Kauppakadun varteen kesän 2021 pihakatuteokseksi.

Toteutuksesta ovat vastanneet jyväskyläläiset taiteilijat Jonna Suurhasko ja Jukka Silokunnas. Uuden pinkin värin pintaansa saanut pihakatuteos sai samalla uuden nimen. Taiteilijat Jonna Suurhasko ja Jukka Silokunnas kuvailevat Local Jamia leikkisään tapaan:  

”Se on taas täällä! Kolme tonnia terästä on kesämielellä ja kutsuu sinutkin pihakadulle. Tee hilloleipiä, tanssi, kävele takaperin tai nauti liikenneruuhkasta Local Jamin kanssa. Se ei syrji, eikä tuomitse. Vaikka se on vain metallia, usealla meistä voisi olla häneltä paljon opittavaa.
Älä ole neliö, ole pallo.”

Kahden aiemman kesän pihakatuteokset Local Polyp ja Local Fellow saivat ohikulkijoilta ja kaupunkilaisilta paljon positiivista palautetta ja runsaasti hilpeää näkyvyyttä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tämän kesän teoskuvia voikin jakaa somessa uudella tunnisteella #LocalJamJKL.

Lisätietoja:
Jukka Silokunnas, silokunnas(at)gmail.com   
Laura Korhonen, Jyväskylän taidemuseo, laura.j.korhonen(at)jyvaskyla.fi, p. 050 467 0673

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
40100 Jyväskylä