Hyppää pääsisältöön
Kuva
nuorisovaltuuston nuoret seisomassa Jyväskylän Veturitallien sivustalla

3.6.2021

Kuva
nuorisovaltuuston nuoret seisomassa Jyväskylän Veturitallien sivustalla

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. palkitsi keskiviikkona 2.6. Jyväskylän kaupungin sekä kahdeksan muuta kuntaa ja kaupunkia nuorten osallisuuden eteen tehdystä työstä.  Keski-Suomesta palkittiin sertifikaatilla myös Keuruun kaupunki. 

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus niille kunnille ja kaupungeille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia. Se voidaan myöntää kerralla myös useammalle kunnalle, jotka täyttävät myöntämiseen vaaditut kriteerit.

Muita palkittuja kaupunkeja ja kuntia Jyväskylän ohella ovat Haminan kaupunki, Huittisten kaupunki, Keuruun kaupunki, Kihniön kunta, Loimaan kaupunki, Pyhtään kunta, Vimpelin kunta ja Ylöjärven kaupunki.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n mukaan nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa erinomaisen perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti.  

Jyväskylä on myös lapsiystävällinen kunta

Jyväskylä sai aiemmin tänä vuonna Unicefilta jo toisen kerran Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Lapsiystävällisessä kunnassa edistetään lapsen oikeuksien toteutumista ja Lapsen näkemysten kunnioittaminen (artikla 12) on yksi sopimuksen yleisperiaatteista.

Jyväskylän nuorisovaltuusto 

Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20–vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuva pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta ja kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta vaikuttamistoimintaa. Nuorisovaltuustossa on yhteensä 40 edustuspaikkaa. Edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, toisen asteen oppilaitoksilta ja vapailta paikoilta. 1.1.2013 Jyväskylän nuorisovaltuusto siirtyi kaupunginhallituksen alaisuuteen. 

Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n, kuntalain 26 §:n sekä lapsi- ja nuorisopoliittisen kehittämisohjelman vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisesta päätöksenteossa.

Lisätiedot: 

Luukas Vuolle
tiedottaja
Jyväskylän nuorisovaltuusto
p. 014 266 4240

Laura Lehto
koordinaattori (osallisuus ja yhdenvertaisuus)
laura.h.lehto@jyvaskyla.fi
p. 050 311 9971