Hyppää pääsisältöön

31.5.2021

Sisäliikuntapaikat avataan yleisölle sekä loput liikuntapalveluita- ja tiloja koskevat koronasuositukset ja -rajoitukset poistuvat 1.6. alkaen.
Kuva
Pumppi ryhmäliikuntatunti AaltoAlvarin monitoimisalilla

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmässä käytiin läpi maan hallituksen tekemät päivitykset koronan hillitsemiseen tähtäävään hybridistrategiaan. Tarkastelun pohjalta todettiin, että kaupunki avaa 1.6. alkaen sisäliikuntapaikkansa yleisölle sekä poistaa loput liikuntapalveluita- ja tiloja koskevat koronasuositukset ja -rajoitukset. Kaupunki ei enää myöskään suosita välttämään matkustamista leviämisvaiheen alueille. 

Yleisötilaisuuksien järjestäjän tulee kuitenkin edelleen tehdä selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa hygieniakäytännöt eli mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen sekä varmistaa riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.

Asiakkaita muistutetaan tarkistamaan liikuntapalveluiden kesäkauden sulku- ja poikkeusaukioloajat Liikuntapalvelujen poikkeusaukioloajat-verkkosivuilta

Sisäliikunta 1.6. alkaen 

Tiistaista 1.6. lähtien kaupungin omissa sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta- ja harrastusvuoroja koskevat rajoitukset poistuvat. Aikuisten ja lasten sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa koskevat osallistujamäärien rajoitukset ja suositukset poistuvat. Toiminnan järjestäjiä muistutetaan kiinnittämään huomiota laajaan maskisuositukseen, turvavälien toteutumiseen ja hyvään käsihygieniaan. Sisäliikuntatilojen vuoronvaraus on mahdollista 1.6. alkaen.

Aikuisten sisäliikuntaa koskevien rajoituksien purkautumisen myötä sulkapallo- ja squashvuorojen varaaminen on mahdollista 1.6. lähtien. Kaupungin maksuttomia etäliikuntaryhmiä jatketaan joka arkipäivä Zoom-yhteydellä 24.6. saakka. Etäliikuntaryhmiin voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Ryhmiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua. 

Alle 18-vuotiaiden harrastaminen, ottelut ja pelitapahtumat ovat sallittu sisätiloissa THL:n koronasuosituksia noudattaen. 

Ulkoliikunta 1.6. alkaen 

Aikuisten ja lasten ulkona tapahtuva harrastustoiminta sekä osallistujamäärän ylärajaa koskevat rajoitukset poistuivat 17.5. Toiminnan järjestäjiä muistutetaan kiinnittämään huomiota laajaan maskisuositukseen, turvavälien toteutumiseen ja hyvään käsihygieniaan. 

Kaupungin omat työikäisten ja senioreiden ohjatun ulkoliikunnan ryhmät käynnistyvät 1.6. alkaen. 

Kuntosalit 1.6. lähtien

Kaupungin kuntosaleja koskevat rajoitukset poistuvat 1.6. alkaen. Rajoitusten poistumisen myötä kuntosalivuoroa ei enää tarvitse varata Vello-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Harjoitusvuoron keston rajaus poistuu eikä kuntosalilla harjoittelevien henkilöiden määrä säännöstellä. 

Uimahallit 1.6. alkaen 

Uimahallien asiakasmääriä koskevat rajoitukset poistuvat 1.6. alkaen. Rajoitusten poistumisen myötä omaa uintivuoroa ei enää tarvitse varata Vello-ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Harjoitusvuoron keston rajaus poistuu eikä uimahallissa harjoittelevien henkilöiden määrä säännöstellä. 

Maskisuositus jatkuu – maskisuositus koskee ulko- ja sisätiloissa tapahtuvia yleisötilaisuuksia

Kaupunki pitää edelleen voimassa laajan maskisuosituksen yli 12-vuotiaille. Lisäksi kokoontumissa tulee muistaa turvavälit sekä hyvä käsihygienia. 

Maskia suositellaan käytettävän: 

  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.
  • Ulkoilmassa olevissa turnauksissa ja tapahtumissa, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää
  • Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomotiloissa.
  • Uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan liikuntapaikoilla kaikille 12 vuotta täyttäneille. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta. Puku- ja pesuhuonetilat ovat normaalisti käytössä harjoitusvuorojen ja ottelutapahtumien aikana. Harrastustoimintaan, harjoituksiin ja otteluihin saa edelleen osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana. 

Lisätietoja
Palveluesimies Minni Ukonsaari (uimahallit)
p. 050 311 8282, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapalvelujen varausyksikkö
p. 014 266 4255, liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 050 324 9314, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi