Hyppää pääsisältöön

28.5.2021

Jyväskylän kaupungin museot avaavat palvelujaan lisää koronatilanteen helpottaessa. Jyväskylän taidemuseoon, Keski-Suomen museoon ja Suomen käsityön museoon voi taas varata opastuksia 1.6. alkaen ja monet kosketeltavat ja osallistavat osiot avautuvat jälleen yleisön iloksi. 
Kuva
Ryhmille voi tilata vaikka opastuksen Suomen käsityön museon näyttelyihin.

Museoissa suositellaan edelleen kasvomaskien ja käsidesin käyttöä sekä huolehditaan turvaväleistä. Opastuksille otetaan rajatusti osallistujia, jotta riittävä väljyys säilyy. Ryhmäkoot vaihtelevat museokohtaisesti. Myös tilojen vuokraaminen omaan käyttöön on taas mahdollista 1.6. alkaen, vaikka omaa tapahtumaa varten. Tilavarauksista yhteydenotot suoraan kuhunkin museoon. Tilattavien työpajojen avaamisesta päätetään museokohtaisesti loppukesästä ja museoiden muistelusalkkujen lainaus käynnistyy vasta syksyllä. 

Museot seuraavat muuttuvaa koronatilannetta ja AVIn ohjeistusta ja muuttavat käytäntöjään tarpeen vaatiessa. 

Jyväskylän taidemuseon opastuksia voi varata 1.6. alkaen pienryhmille. Tarkemmat tiedot opastuksista löytyy museon verkkosivuilta. Taidetila Ilmiö on myös avoinna asiakkaille kesäkuusta alkaen, mutta supistetuin toiminnoin. Tilassa voi tarkastella valon ja värin ilmiöitä, leikkiä RGB-valoilla, pelata kuulapeliä, kokeilla sälepeiliä ja muita illuusioita. Taidetilassa voi myös opiskella, pitää pieniä palavereita ja työskennellä omilla laitteilla. Tilassa on käytössä langaton netti. 17.9. alkaen tilan välineistö palautuu yleisön normaaliin käyttöön.
Lisätietoa Jyväskylän taidemuseon opastuksista: www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/tule-meille/opastukset 

Keski-Suomen museossa opastukset järjestetään kesäkuun alusta alkaen korkeintaan 10 henkilön ryhmissä. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan näyttelyissä myös omatoimisesti ja tarjolla on useampia tehtäväpaketteja pysyvään Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn. Museon toisessa kerroksessa avataan jälleen yleisölle Puuhatila Nappula, jossa on tarjolla omatoimista tekemistä, kuten väritystehtäviä ja pelejä koko perheelle näyttelyssä käynnin ohelle. 
Ryhmävaraustiedustelut: ksmuseo.info [at] jyvaskyla.fi, p. 014 266 4346.
Tilavarauksista lisätietoa verkosta: www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo/tervetuloa/vuokrattavat-tilat

Keski-Suomen museon pikkumuseot avautuvat kesäksi. Ensimmäisenä avautuu Käsityöläismuseo Kuparisepän talo 1.6. alkaen Toivolan Vanhalla Pihalla. Puusepän talo ja Museokauppa Sparvin pysyvät toistaiseksi suljettuna. Pienmäen talomuseo Hankasalmella on kesällä auki 6.7.-27.8. ja Jyväskylän kunnallistekniikan museo Könkkölässä 6.7.–6.8.2021. Heiskan taiteilijakotiin on mahdollista ilmoittautua maksullisille opastuksille heinäkuussa perjantaisin. Niitynpään työläiskotimuseo on kiinni kesän korjaustöistä johtuen. Lisätietoja pikkumuseoista Keski-Suomen museon verkkosivuilla

Suomen käsityön museossa opastuksille pääsee jälleen kesäkuussa. Tarvittaessa ryhmät jaetaan, jotta turvavälit säilyvät. Museon Käsityössä elämän tuntu -perusnäyttelyn kosketeltavat osiot ovat jälleen käytössä 1.6. alkaen, joten kesällä museossa vierailevat pääsevät jälleen neulomaan, värjäämään lankaa ja kokemaan käsityöt kaikilla aisteilla Aistitilassa. Myös Aikamatka käsityössä -näyttelyyn ja sen materiaaleihin on mahdollista taas tutustua luentosalissa. Museon suosittu Avoin paja on käytettävissä materiaaleineen ja työkaluineen museon aukioloaikoina 1.6. alkaen. Pajassa voi helposti nikkaroida oman muiston museovierailusta materiaalimaksun hinnalla.  
Opastustiedustelut verkossa: www.lyyti.in/Opastustiedustelu
Tietoa vuokrattavista tiloista: www.craftmuseum.fi/palvelut/palveluhinnasto/vuokrattavat-tilat 
 

Lisätietoja

Laura Korhonen, amanuenssi, Jyväskylän taidemuseo, laura.j.korhonen [at] jyvaskyla.fi
Johanna Rekonen, museolehtori, Keski-Suomen museo, johanna.rekonen [at] jyvaskyla.fi
Sari Koskinen, markkinointi- ja viestintävastaava, Jyväskylän museopalvelut ja Suomen käsityön museo, sari.k.koskinen [at] jyvaskyla.fi 

Asiasanat: