Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä-kirjaimet nurmikolla.

24.5.2021

Odotamme kaikki innokkaasti tulevaa kesää. Toivottavasti pääsemme pitkästä aikaa tapaamaan toisiamme ja nauttimaan vapaa-ajasta myös tapahtumissa.
Kuva
Rockyhtye Miljoonasade. Kuvaaja: Jaakko Manninen

Jyväskylä on vilkas tapahtumakaupunki, jonka kesäkuukausia värittävät tavallisesti lukuisat tilaisuudet, konsertit, kilpailut, festarit ja muut tapahtumat.

Epidemiatilanne on parantunut sen verran, että osa tapahtumista voidaan tänä kesänä järjestää, tietysti vastuullisesti koronarajoituksia noudattaen. Ajantasainen tieto kannattaa aina tarkistaa tapahtumakalenterista kalenteri.jyvaskyla.fi.

Mitä kaikkea kivaa on tiedossa?

Tänäkin kesänä kaupungissa järjestetään useita urheilukilpailuja. Harjulla kisataan yleisurheilupokaaleista Motonet GP-kisoissa (2.6.) ja Parayleisurheilun SM-kilpailuissa (7.–8.8.). Jyväsjärvellä ajetaan kilpaa ratamoottoriveneiden PM-kilpailussa RaceWKND! -tapahtumassa (21.–22.8.). Saunamaakuntaviikolla (26.6.–3.7.) löylytellään 40 eri tapahtumassa ympäri maakuntaa.

Uutuutena on Jyväskylän Kesän kanssa yhteistyössä järjestettävä ”Lauteilla” keskustelutilaisuus suoraan saunan lauteilta. Ensimmäisessä paneelissa aiheena on vastuullisuus.

Festarifiilistä kaipaavat pääsevät nauttimaan siitä useassa tapahtumassa. Perinteiset kesätapahtumat Jyväskylän Kesä Puistojuhlineen (7.–13.7.), Suomipop festivaali (15.–17.7.) ja Rock in the City (13.–14.8.) saavat rinnalleen Jyväskylän ensimmäisen stadionkeikan, Harjurokin (21.8.).

Harjulla juhlitaan Miljoonasateen 35-vuotista taivalta yhteiskonsertissa, jossa on mukana lisämausteena Semmarit ja Jyväskylä Sinfonia. Harjurokin yhteydessä perheille järjestetään maksuton toiminnallinen harrastamisen päivätapahtuma, jossa on mukana eri seuroja esittelemässä toimintaansa.

Perinteisesti kesäaikaan kuuluva Suomen MM-ralli järjestetään poikkeuksellisesti vasta 30.9.–3.10.2021. Myös tapahtumasyksystä on tulossa vauhdikas!


Teksti: Jaana Ruponen
Kuva: Jaakko Manninen

Asiasanat: