Hyppää pääsisältöön

18.5.2021

Suositukset turvavälien pitämisestä ja maskien käyttämisestä jatkuvat edelleen kirjastoissa ja kaikissa julkisissa tiloissa.
Kuva
Kirjaston lukusalissa istuu henkilö, jolla on kasvoillaan maski.

Jyväskylän pääkirjastolla tätä päivää on odotettu. Maanantaiaamuna kaupungin kirjastojen tilat avattiin pitkästä aikaa opiskelua, oleskelua ja lehtien lukua varten. Kirjaston kalusteet oli aseteltu turvavälit huomioiden ja henkilökunta tervehti asiakkaita aurinkoisina maskien takaa.

Pääkirjaston lehtisalissa Keskisuomalaisen parista löydetty Reima Närhi oli odottanut kovasti kirjaston tilojen avaamista. Normaalisti hän käy kirjastossa pari kertaa viikossa.

”Kirjastossa mulla on lehtien luvut ja joskus syön kahvilassa. Vaimo lukee paljon kirjoja ja aikakauslehtiä.”

Kulttuuritutkimusta opiskeleva Emmi-Julia Lehtoselle kirjaston avautuminen oli iloinen yllätys. Eilen kirjaston sivuilta tiedon lukenut Lehtonen istui opiskelukirjojen ääressä vaihteeksi kirjastolla:

”Kiva kun pääsee tekemään kouluhommia muualle kuin pieneen yksiöön!” Lehtosen suosikkipaikat opiskeluun löytyivät kirjaston 3. kerroksesta Lukuparvelta ja työtilakuutioista.

Tilojen avaamisesta opiskeluun ja oleskeluun iloitsi myös pääkirjaston osastojohtaja Laura Hekkala-Vatula.

”Meillä on ollut ikävä kirjaston asiakkaita. Muistetaanhan jokainen tehdä oma osamme eli pestä ja desinfioida kädet, käyttää maskeja ja pitää turvavälit.”

 

Kuva
Kirjaston Lukuparvella istuu nuori henkilö tietokoneen kanssa, maski kasvoillaan. Pöydällä on turvaväleistä muistuttava paperi.

 

Kirjastoilla 17.5. alkaen voimassa olevat rajoitukset ja suositukset

•    Lukusalit, oleskelu- ja opiskelutilat ovat auki. WC-tilat ovat taas käytössä.
•    Kirjaston tiloja, kuten soitonharjoitteluhuoneita voi varata taas omaan käyttöön.
•    Hyllyväleissä luettavaa saa etsiä nyt rauhassa, aiempi vartin aikasuositus poistui.
•    Palautusluukut ovat jatkossa avoinna silloin, kun kirjastot ovat kiinni.
•    Suositukset turvavälien pitämisestä ja maskien käyttämisestä jatkuvat edelleen kirjastoissa ja kaikissa julkisissa tiloissa.


Kaupungin kaikki rajoitukset, suositukset ja ohjeet (linkki)