Hyppää pääsisältöön

18.5.2021

Kuva
Kuvassa on Kuokkalan silta ja Lutakko

Jyväskylän kaupungin Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilussa tänä keväänä mukana olevat kampanjantekijät keräävät parhaillaan joukkorahoitusta mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelussa. Haluaisitko pelata frisbeegolfia Lohikoskella, nauttia kesäisestä ulkoilmakonsertista vai kiinnostaisiko esiintyminen jyväskyläläisessä videoteoksessa? Nyt on mahdollista lähteä mukaan toteuttamaan näitä projekteja osallistumalla hankkeiden joukkorahoituskampanjoihin 31.5. mennessä.

Kaupunki on sitoutunut maksamaan puolet hankkeiden tarvitsemasta minimisummasta, kun ne onnistuvat keräämään toisen puolen joukkorahoituksella. Hybridirahoitusmallilla on jo toteutumassa frisbeegolfrata Lohikoskelle, mutta isompaan tavoitteeseen pääsemistä varten joukkorahoitusta vielä tarvitaan. Kaksi muuta kampanjaa, Perkele – kuvia Jyväskylästä 2021 -videoteos ja Katu soi Jyväskylä -kiertue, ovat niin ikään hyvässä vauhdissa joukkorahoituksen keräämisessä.

Syyskuussa käynnistyy uusi hakukierros

Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilu on Jyväskylän kaupungin osallisuuspalvelujen koordinoima osallistuvan rahoituksen malli, joka toteutettiin ensimmäisen kerran viime syksynä. Uuden toimintamallin jalkautumiseen menee aikaa, joten nyt menossa olevan keräyksen jälkeen on ensi syksyksi suunnitteilla seuraava kampanjahaku.

– Haluamme jatkaa hybridirahoitusmallia, vaikka kahdella ensimmäisellä kierroksella mukaan lähti ehkä vähemmän toimijoita kuin odotimme. Toivommekin, että ihmisten tietoisuutta ja innostusta asiaan lisää ensimmäisten kampanjoiden toteutuneet tulokset. Silloin huomataan kuinka erilaisia kokonaisuuksia tällä mallilla on mahdollista toteuttaa, toteaa Hanna Tenhunen osallisuuspalveluista.

Kevään joukkorahoituskampanjat ovat käynnissä 31.5. saakka. Käy tutustumassa Fifty-sixty -kampanjoihin osoitteessa www.mesenaatti.me/jyvaskyla

Lisätietoja:

osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen, p. 050 311 8980, hanna.tenhunen(at)jyvaskyla.fi

www.jyvaskyla.fi/joukkorahoituskokeilu