Savulahden suositulla asuinalueella oli tänä keväänä haettavana parisenkymmentä omakotitalotonttia, joihin tuli ennätyksellinen määrä hakemuksia. Jyväskylän kaupunki arpoo tonttien saajat toukokuun ensimmäisen viikon aikana.

Lisätiedot:

Maankäyttöinsinööri Juho Passoja
p. 050 563 6096
juho.passoja[at]jyvaskyla.fi

Asumisen asiantuntija Piia Sipinen
p. 040 588 5638
piia.sipinen[at]jyvaskyla.fi
 

Palveluiden läheisyys, uusi päiväkotikoulu ja hyvät ulkoilumaastot houkuttivat omakotitalon rakentamisesta haaveilevia tämänkeväisessä tonttihaussa. Savulahden luonnonläheiseltä alueelta jaossa oli 23 omakotitalotonttia, ja niihin tuli kaikkiaan 212 hakemusta. 

Alueen kunnallistekniikka ja katutyöt saadaan valmiiksi keväällä 2022, joten uuden kodin rakennustyöt pääsee aloittamaan ensi kesän aikana.

Tontit varataan tontinluovutustilaisuudessa

Tontit jaetaan hakijoille arvotun järjestysnumeron perusteella. Hakijat saavat sähköpostiinsa tiedon mahdollisesta arvontanumerosta tai arvontamenettelyn ulkopuolelle jäämisestä viimeistään 7.5.2021.

Ensimmäinen tontinluovutustilaisuus järjestetään puhelimitse 12.5. klo 16, ja siihen kutsutaan järjestysnumerot 1 – 30.

-Tilaisuuteen kutsutut valitsevat järjestysnumeronsa mukaisesti vapaana olevan tontin tai ilmoittavat, että eivät ota tonttia. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata, kertoo maankäyttöinsinööri Juho Passoja Jyväskylän kaupungilta.

Jos tontteja jää ensimmäisen kierroksen jälkeen vapaaksi, järjestetään toinen luovutustilaisuus 19.5.

Asiakkaat mukaan kehittämään tontinluovutusprosessia

Myös tontinluovutuksessa asiakasnäkökulman kuuleminen on tärkeää. Jyväskylän kaupunki lähettää kevään aikana kohdennetusti asiakaskyselyn viime vuosina tontinluovutukseen osallistuneille. 

-Haluamme kuulla kyselyllä asukkaiden näkemyksiä muun muassa tontinluovutustavoista ja -perusteista, verkkosivujen selkeydestä sekä tonttien kiinnostavuuteen vaikuttavista seikoista, kertoo asumisen asiantuntija Piia Sipinen Jyväskylän kaupungilta.

Kuten Savulahden hakemusten määräkin osoittaa, omakotirakentaminen kiinnostaa. Kaupunki jakaa vuosittain noin 70 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Tontteja luovutetaan asunnontarpeen perusteella, tonttiarvontamenettelyn kautta ja tarjouskilpailulla. Tonttien luovutuksen perusteista, tavoista ja ehdoista päättää kaupunkirakennelautakunta. 

Asiakkailta kuultua palautetta hyödynnetään tontinluovutusprosessin päivitystyössä, jonka on tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.