Ilmoittaudu mukaan kesän uimakouluihin sekä maksuttomiin ulkoliikuntaryhmiin!

Lisätietoja

LiikuntaVeturin ryhmät: Reeta Jääskeläinen
p. 050 311 8562, reeta.jaaskelainen[a]jyvaskyla.fi

Lasten soveltavan liikunnan ryhmät ja erityisuimakoulut: Heli Sohkanen
p. 050 381 9560, heli.sohkanen[a]jyvaskyla.fi

Lasten uimakoulut ja uimaopetus: Eero Simonen
p. 050 522 6829, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi

Lasten liikunnallinen kesä tarjoaa uimakouluja ja eri puolilla Jyväskylää järjestettäviä maksuttomia ulkoliikuntaryhmiä. Jyväskylän kaupungin LiikuntaVeturin aiempina kesinä tutuksi tulleet ulkoliikuntaryhmät järjestetään taas kesäkuussa 7.–24.6.2021 välisenä aikana. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 2008–2012 syntyneet lapset.

Ryhmissä on tarjolla pelailua, liikunnallisia leikkejä ja höntsäilyä yhdessä kaupungin liikunnanohjaajien johdolla. Lapset saavat esittää myös omia toiveitaan. Päätavoitteena on pitää yhdessä hauskaa ikätovereiden kanssa. Ryhmiä järjestetään Keljonkankaalla, Kuokkalassa, Palokassa, Tikkalassa ja kantakaupungissa. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla mistään liikuntalajista.

LiikuntaVeturin ohjelmassa on tarjolla myös soveltavan liikunnan ryhmiä, jotka käynnistyvät 10.5. alkaen ja jatkuvat juhannusviikolle saakka. Ryhmät ovat tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille. Niissä harjoitellaan motorisia perustaitoja mm. leikkien, pelien ja toimintaratojen avulla. Oma avustaja/aikuinen tulee olla mukana ryhmässä.

Kaikki LiikuntaVeturin ryhmät ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Katso myös Lasten ja nuorten lomatoiminnan koonti Lomalokki, joka kokoaa lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa Jyväskylässä peruskoulujen kesäloman ajalle. Tällä hetkellä koonnissa on jo yli 40 aktiviteettia. 

Uimakouluja lapsille AaltoAlvarissa ja Wellamossa

Liikuntapalvelut järjestää yhteistyössä Swimming Jyväskylän ry:n kanssa lasten uimakouluja kesäkuussa AaltoAlvarissa ja heinäkuussa Vaajakosken Wellamossa. Yhdeksän kerran uimakoulut maksavat 50 euroa. Kesäkuussa järjestetään AaltoAlvarissa myös erityisuimakoulu erityistä tukea tarvitsevilla lapsille, joilla ei ole uimataitoa tai jotka ovat arkoja vedessä. Ryhmän tavoitteena totuttaa lapsi veden ystäväksi sekä oppia sukeltamaan. Ryhmässä harjoitellaan myös alkeisuintitekniikoita ryhmän edellytysten mukaan.

Järjestäjän puolesta kurssilla ei ole avustajia. Kurssilla tulee olla oma aikuinen mukana avustamassa. Viiden kerran uimakoulu maksaa 27,50 euroa. Uimakoulut laskutetaan.

Ilmoita lapsi mukaan uimakouluun sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta

Liikuntaneuvonnasta potkua kohti aktiivisempaa arkea

Kaikenikäisille kaupunkilaisille on tarjolla maksutonta liikuntaneuvontaa, johon myös lapset, lapsiperheet ja nuoret ovat tervetulleita mukaan. Maksuttomassa ja henkilökohtaisessa liikuntaneuvonnassa laaditaan liikunta- ja aktivointisuunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan asiakkaalle sopivalla tavalla. Tapaamisissa keskustellaan tarpeen mukaan myös ravitsemuksesta, unesta ja levosta. Huoltajan osallisuus on tärkeässä roolissa lasten liikuntaneuvonnassa. Ajanvaraus ja puhelinneuvonta p. 014 266 0179 tiistaisin klo 15–16 ja torstaisin klo 8–9.

Tutustu kaikkiin Lasten, nuorten ja perheiden liikuntaryhmiin