Nuorten vanhemmat ovat tervetulleita Päihteet-teemailtaan keskustelemaan nuorten päihteiden käytöstä ja päihteidenkäytön nykytilanteesta Jyväskylässä nuorten parissa toimivien ammattilaisten kanssa.

Päihteet-teemailta pidetään etäyhteyksin keskiviikkona 19.5. klo 18 alkaen. 
 
Päihteet ovat yhä näkyvämpi osa myös nuorten ja nuorten aikuisten elämää ja Jyväskylän katukuvaa. Vanhemmat ja läheiset voivat olla neuvottomia, mitä tehdä tai kuinka ottaa päihteet puheeksi. Nuorten parissa toimivat ammattilaiset haluavat rohkaista vanhempia puhumaan myös päihteistä nuorten kanssa.
– Päihteistä ei ole aina helppo puhua nuorensa kanssa, mutta asioita voi ihmetellä yhdessä. Nuoren asioihin on hyvä osoittaa kiinnostusta ja kysellä häneltä päivittäin kuulumisia. Avoin ilmapiiri helpottaa myös päihdeasioista puhumista, kertoo tapahtumaa järjestelevä Nuorisovastaanoton päihdesairaanhoitaja Eerika Ollila.

Ilta tarjoaa myös työkaluja siihen, kuinka toimia, jos nuoren päihteidenkäyttö mietityttää. Mitä voi tehdä päihteiden tullessa kuvioon? Mistä ja millaista apua nuori ja perhe voivat saada? Miten nuorta ja perhettä voidaan tukea? Mistä läheiset ja vanhemmat voivat saada vertaistukea ja millaista se on? Tilaisuudessa myös keskustellaan kysymyksistä, jotka askarruttavat vanhempia. 
 
Tapahtuman järjestelyistä vastaa Jyväskylän kaupungin Nuorisovastaanotto. Tapahtumassa mukana ovat myös Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä oppilas- ja opiskelijahuolto, Irti Huumeista ry, Sovatek-säätiö, Helsingin diakonissalaitos/ Vamos Jyväskylä/ Nuortentalo/ Katutaso, Kris Keski-Suomi ry ja Poliisi.
 
Päihteet-teemailta nuorten vanhemmille on keskiviikkona 19.5. klo 18–20 Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Linkki tilaisuuteen löytyy osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto .
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/170943471582450/
 
Lisätietoja:
Eerika Ollila, päihdesairaanhoitaja, Nuorisovastaanotto, p. 050 470 1140, eerika.ollila(at)jyvaskyla.fi
Laura Martinmäki, päihdesairaanhoitaja, Nuorisovastaanotto, p. 050 470 0576, laura.martinmaki(at)jyvaskyla.fi