Mieli-järjestön koordinoima kansainvälinen Mental Health Art Week järjestetään 24.–30.5.2021 pääosin verkkotapahtumien voimalla. Teemaviikon tarkoituksena on herättää keskustelua mielenterveydestä taiteen ja kulttuuritapahtumien kautta.

Jyväskylän taidemuseo tarjoaa viikon aikana kaksi verkkotapahtumaa, joilla muistutetaan taiteen hyvinvointivaikutuksista. Maksuton ohjelma on suunnattu kaikille kuvataiteesta kiinnostuneille. 

Torstaina 27.5. klo 16.30-17.30 Jutellaan kuvasta!
Museolehtori Sirpa Turpeinen keskustelee yleisön kanssa eri teoksista Teamsissa. Keskustelu perustuu Visual Thinking Strategies -menetelmään, jossa ohjaaja ei kerro teoksen faktoja, vaan kuvaa tarkastellaan yhdessä tulkitsemalla. Tervetuloa virkistymään taiteen tulkinnan pariin! Tilaisuutta ei tallenneta. 
Linkki tapahtumaan 

Perjantaina 28.5. klo 14.00–15.30 Avoin paja – Tunteiden värikartta
Taideohjaaja Heli Harakka ohjaa Facebook-liven kautta. Varaa valmiiksi omat värisi, esimerkiksi öljypastellit, vesivärit tai akryylivärit, sekä maalarinteipillä alustaan kiinnitetty paperi, sekä lyijykyniä ja kumi luonnostelua varten. Taidepaja järjestetään Jyväskylän taidemuseon Facebook-liven kautta. Kaikki ovat tervetulleita ikään ja taitotasoon katsomatta!

Pääset livestriimaukseen mukaan Jyväskylän taidemuseon Facebook-sivustolta. Jos käyt tykkäämässä sivustosta, saat ennakkoon tiedon livestriimauksen alkamisesta. Livestriimaus on nähtävissä taidemuseon Facebook-sivustolla ja myöhemmin Youtube-kanavalla.

Jos kiinnostuit muista Heli Harakan vetämistä avoimista pajoista, käy katsomassa niitä taidemuseon Youtubessa osoiteessa https://urly.fi/216i.  Pajat sopivat kaikenikäisille taiteenharrastajille. 

Lisätietoja tapahtumasta:

https://www.facebook.com/mentalhealthartweek

https://mieli.fi/fi/tapahtumat/mhaw-mental-health-art-week-2021

Lisätietoja
Laura Korhonen
laura.j.korhonen(at)jyvaskyla.fi
p. 050 467 0673