Hyppää pääsisältöön

19.4.2021

Kirjavinkkejä, ohjeita ja henkilökohtaista neuvontaa e-kirjaston käyttöön saa myös verkossa. Kaikki Keski-kirjastojen kirjastojen e-aineisto löytyy osoitteesta keski.finna.fi.
Kuva
Aikuinen istuu sohvalla ja lukee älylaitteeltaan tekstiä.

Oletko varannut joskus teoksen Keski-kirjastojen verkkokirjastosta? Samasta osoitteesta, keski.finna.fi, löydät kaikki Keski-kirjastojen kirjastojen e-aineistot. Suurin osa palveluista on käytössä missä ja milloin vaan kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla.

E-kirjastosta löytyy tuhansia teoksia maksutta

E-kirjasto on kokoelma palveluita, joiden sähköisiä aineistoja saat käyttää maksutta. E-kirjastosta näet e-kirjat, äänikirjat, aikakauslehdet, sanomalehdet ja musiikin. Yhteensä sieltä löytyy yli 4 000 suomalaista e-kirjaa ja äänikirjaa sekä yli 70 kotimaista aikakauslehteä. Sähköistä aineistoa löytyy eri kielillä.

Suomenkieliset e-kirjat ja äänikirjat saat käyttöösi Ellibs-palvelusta. Kokoelmissa on tieto- ja kaunokirjallisuutta aikuisille, lapsille ja nuorille.  

Ei enää myöhästymisiä, kirjat palautuvat automaattisesti 

Kuten kirjaston muitakin aineistoja, voit hakea sähköisiä aineistoja tekijän, teoksen nimen tai aiheen mukaan. E-kirjojan tai äänikirjan saat yhdellä klikkauksella lainaan. Jos kaikki kirjat ovat jo lainassa, voit tehdä varauksen.

Kun kahden viikon laina-aika umpeutuu, e-kirja palautuu automaattisesti. Enää ei tarvitse huolehtia palautusajasta!

Lue tai kuuntele, selaimessa tai sovelluksessa 

Äänikirjat ja e-kirjat saat näppärästi kotitöiden taustaksi, lenkille tai mukaan matkalle. 

Voit käyttää e-kirjoja ja äänikirjoja myös puhelimella tai tabletilla, kun lataat Ellibs-sovelluksen. Maksuton sovellus löytyy puhelinten ja tablettien omista mobiilikaupoista Google Playsta ja App Storesta.

Apua e-Kirjaston käyttöön, opastus perjantaina 23.4. Teamsissa

Toivotko äänikirjasuositusta tai neuvoja sähköisen aineiston käyttöön? Kirjastolaiset auttavat sinua mielellään.
•    E-kirjaopastus Teamsissa pe 23.4.2021 klo 11
•    Kuvallinen ohje e-kirjan ja äänikirjan käyttöön Keski-kirjastojen verkkokirjastossa
•    Äänikirja- ja e-kirjavinkkejä Keski-kirjastojen verkkokirjastossa
•    Henkilökohtainen opastus e-aineistoihin arkisin klo 8-16. Varaa aika ennakkoon Keski-kirjastojen verkkokirjastosta.