Jyväskyläläiset 0–6-vuotiaiden lasten vanhemmat voivat osallistua Perhepolku®-verkkokurssille maksutta.

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tahdotko oppia lisää itsemyötätunnosta? Osallistu Perhepolku®-verkkokurssille. Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhempien itsemyötätuntoa sekä tukea myötätuntoista parisuhdetta ja vanhemmuutta. 

Jyväskyläläiset 0–6-vuotiaiden lasten vanhemmat voivat osallistua Perhepolku®-verkkokurssille maksutta. Jyväskylän kaupungin neuvolapalvelut kustantaa verkkokurssin jyväskyläläisten perheiden käyttöön. Verkkokurssi on nyt kokeiluna käytössä elokuun loppuun saakka. Perheiden toivotaan antavan palautetta kurssista.

Perhepolun® verkkokurssi sisältää tietoa, tehtäviä, testejä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita lapsiperheen arjesta. Kurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen kirjeen. Kurssiin kuuluu kolme kokonaisuutta, jotka jokainen kurssilainen voi toteuttaa itsenäisesti, omassa tahdissaan. 

Myötätuntoa itseä kohtaan voi oppia harjoittelemalla. Myötätunto itseä kohtaan vähentää ahdistusta, masennusta ja stressiä. Se vahvistaa parisuhteen vuorovaikusta sekä tukee lapsen tasapainoista kehitystä. 

"Kurssilla tajusin, miten paljon vaadin itseltäni ja läheisiltäni. Nyt tahdon vahvistaa myötätuntoa itsessäni ja perheessäni".

Perhepolku-verkkokurssi pikkulapsiperheille, piirroskuva: isä, lapsi ja äiti.

Kurssi löytyy osoitteesta www.perhepolku.fi/verkkokurssi
Kurssin ja materiaalit saa käyttöönsä rekisteröidyttyään ja kirjauduttuaan Perhepolkuun®.

Verkkokurssi on Perhepolun® kehittäjän, Jyväskylän yliopiston väitöskirjatutkija Tellervo Uljaan suunnittelema kokonaisuus.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Paula Käyhkö, p. 050 517 7542
osastonhoitaja Sonja Pääkkönen, p. 040 519 6244