Jyväskylän keskusta-aluetta kiertävä keskuspuisto Kehä Vihreä löytyy nyt myös kännykästä. Suunnistaminen kehämäisellä puistoalueella on entistä helpompaa, sillä sen voi kiertää kätevän mobiilikartan avulla. Reitin varrella olevien kohteiden kuvaukset on päivitetty sekä suomeksi että englanniksi.

Lisätiedot

Yleiskaavapäällikkö Mervi Vallinkoski,
p. 050 584 8822, mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi
 

Tiesitkö, että noin sata vuotta sitten Moirislampi sijaitsi hieman eri kohdassa kuin nykyisin ja että Mattilanniemen rantaniityllä laidunsivat lehmät? Tai että Sepänaukion havupuupuisto on kasvitieteellinen kohde, josta löydät esimerkiksi kulta-, pystyoksa- ja makedonianmäntyjä? Nämäkin knoppitiedot löytyvät päivitetystä Citynomadi-mobiilikartasta, jonka avulla voi suunnistaa Kehä Vihreällä. 

-Citynomadi-mobiilikarttaa voi käyttää suoraan selaimella tai lataamalla sovelluksen. Kartta löytyy sovelluskaupoista ja Kehä Vihreän verkkosivuilta, ja kielivalikoimana on suomi ja englanti, kertoo yleiskaavapäällikkö Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupungilta.

Citynomadi-mobiilikartassa kuvattuna kolmisenkymmentä kohdetta

Kehä Vihreän pääreitin varrelta mobiilikarttaan on nostettu kaikkiaan noin kolmekymmentä kohdetta, pääasiassa puistoja ja viheralueita, joista kerrotaan taustaa ja historiaa tai joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Pääreitti on noin 10 kilometrin mittainen, ja se kiertelee Mattilanniemestä Lutakon kautta Tourujoelle ja Tuomiojärven rantamille Viitaniemeen, josta matka jatkuu Sepänpuiston ja Harjun kautta Seminaarinmäelle ja Älylään. Mobiilikartan avulla reitillä pysyy helposti, ja samalla kaupunki avautuu hiukan uudesta näkökulmasta. Suunnistamisen tukena ovat myös reittiopasteet, joten reitin kiertäminen onnistuu toki ilman kännykkääkin. 

Kehä Vihreän reitti on Jyväskylän keskustaa kiertävä viheralueiden kokonaisuus, joka kokoaa yhteen ihmiset, luonnon, taiteen ja kulttuurin. Reitistä on saatavissa myös infokartta, jonka voi tulostaa Kehä Vihreän verkkosivuilta. Paperisena kartta on jaossa kaupungin infopisteessä. Katukuvassa Kehä Vihreä näkyy reitti- ja kohdeopasteiden viitoittamana.