Asumisneuvonnan kanssa voi keskustella nimettömästi 20.4.2021 alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 13–15 ja aikuissosiaalityön muiden ammattilaisten kanssa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–14.

Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön ammattilaisilta saa neuvontaa ja ohjausta myös nimettömästi chatissa. Nyt voi chattailla myös asumisneuvojan kanssa. Asumisneuvonnan chat on avoinna 20.4. alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 13–15. Hannikaisenkadun sosiaaliaseman ja Nuorten aikuisten palvelukeskuksen, J-Napin muiden ammattilaisten kanssa voi puolestaan keskustella kolmena päivänä, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–14.

Asumisneuvonta palvelee asukkaita ja vuokranantajia

Asumisneuvontaan voivat ottaa yhteyttä niin asukkaat kuin vuokranantajat erilaisiin asumiseen liittyvissä kysymyksissä, asumisen huolissa tai ongelmatilanteissa.
– Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asunnon hakemiseen, vuokranmaksuun, vuokrasuhteeseen tai häädön uhkaan, luettelee kehittämisasiantuntija, asumisneuvoja Susanna Hult.

Aikuissosiaalityön puoleen voi kääntyä esimerkiksi, kun tarvitsee tukea arkielämän hallintaan ja suunnitteluun, on velkaantunut, joutunut yllättävään kriisitilanteeseen elämässään tai kaipaa ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyen.
– Chatissa asiakkaan tai läheisen tilanteesta voidaan keskustella nimettömästi. Chattiin ei pidä kirjoittaa henkilötunnusta tai muita henkilötietoja. Chatin kautta ei voida hoitaa tunnistautumista vaativia, henkilökohtaisia asioita, muistuttaa johtava sosiaalityöntekijä Kaisa Kohvakka.

Aikuissosiaalityöhön saa yhteyden puhelimitse, laittamalla viestiä Hyviksen kautta, chatilla sekä asioimalla sosiaaliasemalla Hannikaisenkadulla tai Nuorten aikuisten palvelukeskuksessa koronapandemiaan liittyvät voimassa olevat turvallisuussuositukset ja ohjeet huomioiden. 

Chat avautuu aukioloaikoina muun muassa aikuissosiaalityön, Hannikaisenkadun sosiaaliaseman, asumisneuvonnan ja J-Napin nettisivuilta.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut
www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/asumisen-palveluja/asumisneuvonta

Lisätietoja:
-    johtava sosiaalityöntekijä, Kaisa Kohvakka, p. 014 266 8555, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut
-    kehittämisasiantuntija, asumisneuvoja Susanna Hult, p. 040 559 9780, paikalla 12.4. ja 19.4.2021 alkaen, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut
-    asumisneuvoja Arja Karhunen, p. 050 477 9350, ASSI asunto ensin -hanke, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut