Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta ovat vuosien varrella eri tavoin tukeneet ruoka-avun järjestämistä Jyväskylässä. Keskeisin rooli ruoka-aputoiminnan toteuttamisessa on ollut ylijäämäruokaa lahjoittavilla yrityksillä sekä käytännön toiminnasta huolehtivilla yhdistyksillä.

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän seurakunta ovat vuosien varrella eri tavoin tukeneet ruoka-avun järjestämistä Jyväskylässä. Keskeisin rooli ruoka-aputoiminnan toteuttamisessa on ollut ylijäämäruokaa lahjoittavilla yrityksillä sekä käytännön toiminnasta huolehtivilla yhdistyksillä. Ruoka-apu on tarkoitettu vähävaraisille jyväskyläläisille. 

Ruoka-aputoimintaan haetaan uutta, entistäkin vaikuttavampaa toimintatapaa eri toimijoiden tiiviillä yhteistyömallilla vuoden 2022 alusta lähtien. Mallin suunnittelu on käynnistymässä ja mukaan toivotaan paikallisia järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka toimivat ruoka-avun parissa tai ovat kiinnostuneita toimintaan osallistumisesta. 

Keskustelutilaisuuksissa ideoidaan ruoka-aputoiminnan järjestämistä

Toiminnan kehittämiseksi järjestetään keskustelutilaisuuksia järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Keskusteluissa kartoitetaan toimijoiden näkemyksiä ruoka-aputoiminnan järjestämisestä – uudet ajatukset ja ideat ovat tervetulleita. Uudistetaan yhdessä Jyväskylän alueen ruoka-aputoimintaa!

Keskustelut käydään etäyhteyksin Microsoft Teamsin välityksellä viikkojen 17–18 aikana. Ilmoittautuneiden kanssa sovitaan keskustelutilaisuuden ajankohta ja tilaisuudessa käsiteltävät asiat sähköpostitse. Keskustelut käydään jokaisen ilmoittautuneen kanssa erikseen, ja keskustelutilaisuuksiin osallistuu edustajia Jyväskylän kaupungilta ja Jyväskylän seurakunnalta. Käydyt keskustelut eivät sido järjestöjä toimintaan.

Keskusteluihin pyydetään ilmoittautumaan 21.4.2021 mennessä:
Ilmoittautumislomake keskustelutilaisuuteen ruoka-aputoiminnan kehittämisestä

Lisätietoja:

Keskustelut järjestöjen kanssa: 
Pekka Hirvonen, p. 050 336 5892, pekka.hirvonen[at]jyvaskyla.fi, Jyväskylän kaupunki
Kirsi Lepoaho, p. 050 521 5416, kirsi.lepoaho[at]evl.fi, Jyväskylän seurakunta

Ruoka-aputoiminta:
kansliapäällikkö Heli Leinonkoski, p. 050 365 4287
aikuissosiaalityön palvelupäällikkö Laura Vänttinen, p. 050 347 1022