Lukuvuoden 2021–2022 Jälkkäri-toimintaan ilmoittaudutaan ajalla 7.-16.4. Wilma-järjestelmässä. Sähköinen ilmoittautumislomake löytyy kohdasta Lomakkeet.

Jyväskylän perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri tarjoaa ohjattua ja monipuolista toimintaa koulupäivän jälkeen. Jälkkäriin voivat osallistua 1. ja 2. luokan oppilaat sekä erityisen tuen päätöksen saaneet 1.–5. luokkalaiset. 

Jälkkärin kuukausimaksu on 130 euroa, jos lapsi osallistuu toimintaan yli 12 päivää kuukaudessa. Alle 12 päivää kuukaudessa toimintaa osallistuvien kuukausimaksu on 90 euroa. Maksu sisältää välipalan, harrastekerhot ja tapaturmavakuutuksen.  

Jälkkärin maksussa huomioidaan perheen tulorajat. Jälkkäri-toiminta on maksutonta toimeentulotukiasiakkaille sekä lastensuojelu- ja sosiaalityöntekijän lausunnon perusteella. Pienitulosten perheiden toimintamaksua puolitetaan vuosittain vahvistettavien tulorajojen perusteella. Tulorajat ja hakemus maksualennukseen tai maksusta vapautumiseen löytyvät Jälkkärin nettisivuilta.   

Jälkkäri on pienelle koululaiselle turvallinen ympäristö. Jälkkärin iltapäivässä liikutaan, soitetaan, lauletaan ja askarrellaan sekä osallistutaan monipuolisesti Jälkkärin harrastekerhoihin ja koulun kerhotoimintaan. Jälkkärissä voi myös tehdä läksyt ja aikaa jää myös leikkimiseen. Kaikki tekeminen on valvottua ja aikuisen tukemaa. Jälkkäriä järjestetään arkipäivisin klo 12-17 koulujen tiloissa. Lue Kasvun ja oppimisen blogista, millainen on Jälkkärin normipäivä. Jyväskylän Ajassa-verkkolehdestä löytyy eppuluokkalaisen ja huoltajan kokemuksia Jälkkäristä.
 
Lisätietoja: 
suunnittelija Tella Vuolle-Oranen, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 050 369 2771