Jyväskylän Kangasvuoren päiväkotikoulusta asetettiin tänään 12 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 29.3. ja karanteenit kestävät 12.4. saakka.

Terveydenhuolto on jo tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajat. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. 
 
Karanteeni koskee vain niitä Kangasvuoren päiväkotikoulun oppilaita, jotka ovat terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan voineet altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.  

Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.  

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen  

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    
  
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje
Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   
   
Jyväskylän kaupungin koronasivu 
 
Lisätietoja:     
palvelujohtaja Sami Lahti, perusopetuspalvelut, p. 050 325 8578