Lisätietoja

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal,
p. 050 3249314, anna-leena.sahindal[at]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupunki palkitsee vuonna 2020 menestyneitä jyväskyläläisiä tai jyväskyläläisiin urheiluseuroihin kuuluvia yksilö- ja joukkueurheilijoita Jyväskylän syntymäpäiväviikon yhteydessä. Urheilijoita muistetaan pienellä lahjalla sekä kaupunginjohtaja Timo Koiviston videotervehdyksellä. Tänä vuonna juhlallinen palkitsemistilaisuus kaupungintalolla jäi koronatilanteen takia väliin. Palkinnot jaetaan jälkikäteen myös vuoden 2019 menestyneille urheilijoille, sillä koronan vuoksi heidänkään palkitsemistilaisuuttansa ei voitu viime keväänä livenä järjestää.

Kaupunki palkitsee viime vuonna Suomen mestaruuden saavuttaneet sekä PM-, EM- tai MM-mitalin saaneet urheilijat. Palkinnon saa yhteensä 199 urheilijaa. Koronapandemian seurauksena palkittavien urheilijoiden määrä on hieman edellisvuosia alhaisempi, mutta edelleen kyseessä on varsin komea määrä menestystä.  

Palkittavat urheilijat saavuttivat viime vuonna vähintään Suomen mestaruuden tasoisen menestyksen 33 eri lajissa beach volleysta uintiin ja painista pesäpalloon. Suomen mestaruuksien lisäksi kansainvälistä menestystä pandemiavuonna saavutettiin jääpallossa, hiihtosuunnistuksessa sekä painonnostossa. Lajikatras on kaikkinensa huomattava, mikä kertoo monipuolisesta lahjakkuudesta, päämäärätietoisuudesta ja urheilullisesta innostuksesta liikuntapääkaupungissamme. Se kertoo osaltaan myös kaupunkimme laaja-alaisesta urheiluseuratoiminnasta sekä hyvistä harjoitteluolosuhteista.

Katso lista kaikista vuonna 2020 menestyneistä urheilijoista.