Hyppää pääsisältöön

24.3.2021

Jyväskylän varhaiskasvatuksessa maksuhyvitystä asiakasmaksuun myönnetään 1.6.2021 alkaen esiopetuksen ja koulujen loma-aikojen lisäksi myös 1.6.-31.8. olevalla kesätoimintakaudella sekä perhepäivähoitajien sairauslomilta ja tasoitusvapaapäiviltä. Maksuhyvitys edellyttää huoltajan ilmoitusta lapsen poissaolosta.
Kuva
Lapset rivissä laululeikissä

Maksuhyvityskäytännön jatkaminen kesätoimintakautena 31.8. saakka on ollut varhaiskasvatuksen asiakasperheiden toive. Perheiltä on saatu palautetta, että maksuhyvityspäätös kohtelee epätasa-arvoisesti niitä perheitä, joiden loma on elokuussa. Elokuu on monella perheellä lomakuukausi ja tasa-arvoisen kohtelun mukaisesti huoltajat toivovat maksuhyvityksen ulottuvan elokuun loppuun saakka. 
 
Uusi käytäntö helpottaa myös toimintavuoden henkilöstöresurssien suunnittelua sekä perhepäivähoitajien tasoitusvapaapäivien aikaista varahoidon järjestelyjä. Muutoksilla saadaan taloudellista hyötyä sekä edistetään perheiden asiakastyytyväisyyttä ja henkilöstön työhyvinvointia. Maksuhyvityskäytänteistä on päätetty sivistyslautakunnassa 24.2.2021.  
 
Lisätietoja: 
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 040 516 7269 
palvelujohtaja Päivi Koivisto, varhaiskasvatuspalvelut, puh.  040 747 9723