Viikon 12 loppuun mennessä noin 3500 henkilöä 70–79-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteensa Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.

Rokotusaikoja on kuluvalla viikolla soitettu vain 75–79-vuotiaille. Heidän kanssaan samassa taloudessa vakituisesti asuvat ja mahdolliset viralliset omaishoitajat ovat myös saaneet omat rokotusaikansa.
 
Viikoille 13–15 jää rokotettavaksi 75–79-vuotiaiden ikäluokasta noin 2000 henkilöä. Heti heidän jälkeensä aletaan rokottaa vuosina 1947–1951 syntyneitä asukkaita.
 
Tällä hetkellä rokotusajan omatoiminen varaaminen ei ole mahdollista netistä eikä puhelimitse. Poikkeuksen säännöstä tekevät ne 1941 ja aiemmin syntyneet, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä rokotusannostaan. Heitä pyydetään soittamaan numeroon 014 266 1472 ja varaamaan rokotusaika. Toisen poikkeuksen muodostavat ne 75–79-vuotiaat, joille ei ole tullut tekstiviesti-ilmoitusta eikä postikorttia esimerkiksi äskettäisen paikkakunnalle muuton vuoksi.
 
Vaikka olisi käyttänyt vain yksityislääkärin palveluita, kenenkään 1947–1951 syntyneen ei tarvitse soittaa ja perustella rokotustarvettaan perussairauksilla. Koska yli 70 vuoden ikä on vakavan koronavirussairauden suurin riskitekijä, kaikki 70 tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat kuuluvat ensiksi rokotettavien pääjoukkoon. Vasta tämän jälkeen siirrytään rokottamaan taustasairauden vuoksi ykkös- ja sen jälkeen kakkosriskiryhmässä olevia.
 
- Astra Zeneca -rokotteen käyttö keskeytyi 19.3. alkaen ainakin viikoksi THL:n päätöksellä. Koska Astra Zenecaa on tähänkin mennessä saatu melko pieniä määriä, ei rokotteen tauotus tai poisjäänti juuri hidasta rokotusten etenemistä, arvioi ylilääkäri Johanna Tuukkanen Jyväskylän terveyspalveluista.
 
Ensirokotteita on tähän mennessä annettu Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla jo lähes 19 000 asukkaalle.

Lisätietoja:
- www.jyvaskyla.fi/koronarokotus
- www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/rokotusjarjestys
- www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/ajanvaraus
- www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/rokotteen-turvallisuus
- www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/ukk
- koronarokotusnumero p. 014 266 1472
- koronarokotuksista voi kysyä sähköpostilla osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi

Asiasanat: