Keltinmäen koulusta asetettiin tänään korona-altistuksen vuoksi karanteeniin oppilaita ja henkilökunnan jäseniä yhteensä 13 henkilöä. Altistukset ovat tapahtuneet 17.–19.3. Karanteenit kestävät 14 vuorokautta viimeisestä altistumispäivästä.

Lisätietoja:

- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, p. 050 517 1832
- tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486

Jyväskylän kaupungin terveydenhuolto on tavoittanut kaikkien karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajat ja henkilökunnan jäsenet. Kaikki tartunnalle altistuneet, karanteeniin määrätyt ohjataan koronatestiin. Muut kuin karanteeniin määrätyt oppilaat voivat tulla terveenä kouluun normaalisti huomenna maanantaina 22.3.

Karanteeni koskee vain niitä koulun oppilaita ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen   

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. 

Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan, ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.

- Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona   
- Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet