Hyppää pääsisältöön

2.3.2021

Ennakkokäsittelyllä pyritään sujuvoittamaan rakennuslupaprosessia
Kuva
mies tomistotyössä kolmen näyttöpäätteen edessä

Ennakkokäsittelyssä hakemus käydään läpi karkealla tasolla ja jos hakemukselta puuttuu olennaisia tietoja tai liitteitä, se palautetaan täydennettäväksi. Tällä pyritään varmistamaan, että hakemukselle on toimitettu tarvittavat liitteet ennen varsinaisen käsittelyn aloittamista.

Hakijoita pyydetäänkin varmistamaan, että hakemukselle on liitetty vähintään asiointipalvelussa pakolliseksi merkityt liitteet ennen hakemuksen jättämistä.

Suunnitelmien laatuun tulee kiinnittää myös huomiota. Jos hakemus palautetaan täydennettäväksi, on tärkeää, että hakemus jätetään uudelleen vasta kun kaikki palautusviestissä pyydetyt toimenpiteet on tehty. Lupakäsittelijän tiedot pyritään lisäämään hakemukselle mahdollisimman pian, kun hakemus on käsiteltävässä. Lupakäsittelijä toimii samalla lisätietojen antajana.

Ennakkokäsittely liittyy rakennusvalvonnan lupaprosessin lean-hankkeeseen. Sen tavoitteena on sujuvoittaa rakennuslupaprosessia. Jotta rakennusvalvonta voi kehittää toimintaa ja sujuvoittaa lupaprosessia, haluamme kuulla kokemuksia rakennushankkeeseen ryhtyvän ja vastuuhenkilöiden näkökulmasta. Palautteen ja mahdollisen kehitysehdotuksen voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen rakennusvalvonta.palaute@jyvaskyla.fi.