Lisätietoja

Soveltavan liikunnan vastaava liikunnanohjaaja Heli Sohkanen
p. 050 381 9560, heli.sohkanen[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupunki lainaa soveltavan liikunnan talviurheiluvälineitä niitä tarvitseville. Lainattavissa on laskettelukelkkoja sekä hiihto/luistelukelkka, lumikenkiä ja luistelutukia. Välineitä voi lainata yksityiseen käyttöön, sillä kaupungin omat soveltavan talviliikunnan tapahtumat ja toiminnot on jouduttu perumaan tänä vuonna koronatilanteen vuoksi

Laskettelukelkat soveltuvat pitkäaikaissairaille, kehitysvammaisille sekä liikuntavammaisille. Liikuntapalveluilla on kaksi Biski-kelkkaa, pienempi ja isompi. Biski-laskettelukelkka soveltuu melko paljon tukea tarvitseville lapsille ja aikuisille avustajan kanssa, jolloin avustaja osallistuu ohjaukseen kelkan avustuskahvasta. Isomman kelkan painoraja noin 90 kg, pienemmän noin 60 kg. Kelkka soveltuu myös itsenäiseen lasketteluun, jolloin se vaatii laskijalta hyviä käsivoimia ja vartalon hallintaa sekä tukisuksien käytön hallintaa.

Soveltavan laskettelun kelkat löytyvät ja ovat maksutta lainattavissa laskettelukeskus Riihivuoresta. Riihivuoren hiihdonopettajia on mahdollista saada opettamaan soveltavaa laskettelua, sekä pystylaskettelua että kelkkalaskettelua. Kelkat tulee varata etukäteen soveltavan liikunnan vastaavalta liikunnanohjaajalta Heli Sohkaselta, heli,sohkanen[a]jyvaskyla.fi tai  p. 050 381 9560. Hiihdonopettajat varataan suoraan Riihivuoren hiihtokoulusta: hiihtokoulu[a]riihivuori.fi, p. 050 433 5743.

Toiminta on osa Erityisliikunnanohjaaja - kohti soveltavan liikunnan kehityskumppanuutta -hanketta. Hankkeen puitteissa Jyväskylän ja Muuramen kaupungit tiivistävät yhteistyötä ja lisäävät soveltavan liikunnan mahdollisuuksia erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Katso lisätietoja soveltavan liikunnan vuokrattavista välineistä ja hinnoista