Harjun kupeeseen, Mäki-Matin perhepuistoon rakentuu puiden ympärille sijoittuva taidepolku, joka avautuu juuri hiihtoloman alkuun perheiden ja asukkaiden iloksi. Puistoon tehty polku on tarkoitettu omatoimisesti kierrettäväksi ja se on avoinna 27.2.–14.3. Lähtöpaikka on Mäki-Matin kahvilan viereiseltä ilmoitustaululta, josta näkee polun kartan ja kohteet.

Puistoon on suunniteltu pieniä tehtäviä ja mielenkiintoista katsottavaa ja ihmeteltävää kaiken ikäisille. Taidepolun toteutuksessa kunnioitetaan Mäki-Matin vanhaa puustoa ja jokaisella puulajilla on oma teemansa. Polulla vierailevat pääsevät kokemaan esimerkiksi runoelämyksiä, valoja, heijastuksia, virtuaalista tanssia ja joka ilta hämärän tultua valaistaan yksi komea puu. Mukaan kannattaa ottaa uteliaan mielen lisäksi oma taskulamppu salaisen tehtävän suorittamista varten. Lisäksi puiston koristeomenapuihin voi tehdä kotona oman koristeen, mielellään luonnonmateriaaleja hyödyntäen, ja sen voi ripustaa puun oksalle. Näin puistoon muodostuu lasten omia talvisia taidepuita!

– Haluamme tarjota mukavia elämyksiä ennen kaikkea lapsiperheiden lomaviikkoon, mutta taidepolun kiertäminen tuonee kaiken ikäisille kulkijoille uusia näkökulmia puihin ja lähiluontoon, kansalaisopiston sanataidekoulussa opettajana toimiva Pia Niskanen innostaa kaupunkilaisia tutustumisretkelle.

Taidepolun toteutuksesta on vastannut joukko Jyväskylän kaupungin lastenkulttuuritoimijoita: kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, kansalaisopiston sanataidekoulu, pääkirjaston lastenosasto ja Mäki-Matin perhepuiston kerhojen lapset ja aikuiset sekä ammattitaiteilijat.

Hiihtolomaviikolla perhepuistossa sijaitseva kahvila on auki lomalaisten iloksi.

Taidepolun kulkijoiden odotetaan noudattavan voimassa olevia koronaohjeita.

Lisätietoja:

- Lasten Lystin kulttuurituottaja Päivi Kaski, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

- Mäki-Matin perhepuiston apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi p. 050 598 4693, anna.nurmesniemi(at)jyvaskyla.fi