Hyppää pääsisältöön

19.2.2021

Kuva
Tankotanssija kilpailuissa lavalla.

Suomen Tankotanssiliitto järjestää tankotanssin SM-kilpailut Jyväskylässä 16.–17.10.2021 ja lajin MM-kilpailut 2023 nähdään niin ikään Suomen liikuntapääkaupungissa.

Akrobaattisia taitoja, notkeutta, voimaa ja esiintymiskykyä vaativa tankotanssi on nopeasti kasvava laji ja Suomessa laji on viime aikoina kasvanut erityisesti junioreiden keskuudessa. Suomen Tankotanssiliitto on järjestänyt lajin SM-kilpailut vuodesta 2016 lähtien ja kansainvälinen lajiliitto POSA (Pole Sports and Arts World Federation) järjesti menestyksekkäästi MM-kilpailut Suomessa myös 2019. Tämän näytön pohjalta kansainvälinen lajiliitto myönsi vuoden 2023 MM-kilpailut jälleen Suomeen.

- Edellisissä MM-kilpailuissa meillä oli kilpailijoita yli 30 eri maasta ja odotamme 2023 versioon ennätysmäärää urheilijoita paikalle eri puolilta maailmaa, kertoi liiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen.

Rantanen kertoo Jyväskylän olevan ideaali paikka molemmille tapahtumille.

- Seudulla on paljon lajin aktiiveja ja tapahtumien odotetaan lisäävän myös lajin harrastusta Keski-Suomessa Jyväskylän erinomaisten fasiliteettien lisäksi.

- On hienoa saada tankotanssin SM- ja MM-tason kisat liikuntapääkaupunki Jyväskylään ensimmäistä kertaa. Kyseessä on fyysisesti erittäin haastava laji ja suuri yleisö tulee varmasti hämmästymään lajin vaativuudesta ja näyttävyydestä kisoja seuratessaan. Jyväskylän Monitoimitalo monien lajien keskeisenä tapahtumapaikkana tarjoaa SM-kilpailuille hyvät puitteet, Jyväskylän kaupungin va. liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal visioi.

Kansainvälisen lajiliiton POSAn puheenjohtaja Davide Lacagnina on erittäin iloinen siitä, että vuoden 2023 maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Suomessa.

- POSA on erittäin onnellinen palatessaan Suomeen 2023 maailmanmestaruuskisoihin. Jo vuoden 2019 MM-kilpailut osoittivat, että Suomen Tankotanssiliitolla on taitoa järjestää kisat, jotka toimivat esimerkkinä kaikille tuleville maailmanmestaruuskilpailuille. Yhteistyömme jatkuu ja kasvaa täten loistavasti. 

Suomen Tankotanssiliitto on Voimalajiliiton aputoiminimi tankotanssin markkinointiin. Voimalajiliitto aloitti vuonna 2015 ensimmäisenä maailmassa vahvin lajien kilpailut WADA tasoisen antidopingohjelman alla ja liitto on sekä SUEKin valvonnan alainen, että Suomen Olympiakomitean jäsen. Tankotanssi on lajina ollut mukana liiton toiminnassa loppuvuodesta 2015 alkaen.

Lisätiedot:
Jyrki Rantanen
puheenjohtaja
Suomen Voimalajiliitto
jyrki[at]suomenvoimalajiliitto.fi
045 673 5769