Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi läpi kaupungin koronatilannetta. Kolmen viikon takainen tartuntojen nopea kasvu tukahdutettiin jälleen laajoilla karanteeneilla sekä nopeilla rajoitustoimilla. Tällä viikolla (viikko 7) uusia tartuntoja on maanantaista perjantaiaamupäivään todettu 19, kun niitä ennätysviikolla (viikko 4) oli lähes 240.

- Tartuntapiikin ilmaantuessa kaupunki asetti laajat karanteenit sekä määräsi yläkoulut etäopetukseen. Samalla asetettiin kahden viikon sulku alle 18-vuotiaden liikuntaharrastuksiin ja suljettiin museot ja kirjastot. Nämä rajoitustoimet on voitu jo purkaa ja tulevana maanantaina pohditaan myös muiden rajoitusten ja suositusten jatkoa Jyväskylässä, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä totesi kokouksessa.

Kaupungilla on voimassa aikuisväestön liikuntaharrastuksiin liittyviä rajoituksia ja suosituksia. Tulevana maanantaina pohditaan, voidaanko niitä joltain osin keventää. Myös kirjastojen lainaustoimintaa koskevien rajoitusten sisältöjä tuodaan keskusteluun.

Jyväskylässä kaupunginteatteri ja Sinfonia ovat olleet suljettuina marraskuun lopusta lähtien. Myös niiden avaamista pohditaan huomioiden kuitenkin aluehallintoviraston yleisötilaisuuksien osallistujamäärää koskevat rajoitukset. Lisäksi keskustelussa on toisen asteen ja korkeakoulujen etäopetussuosituksen jatko sekä yksityistilaisuuksia koskevat suositukset.

Poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin jo tässä vaiheessa, että Jyväskylässä voimassa oleva laaja maskisuositus tulee jatkumaan samoin kuin ikääntyneiden asumisyksiköissä olevat vierailusuositukset. Lisäksi jo aiemmin on tehty linjaukset vammaisten työ- ja päivätoiminnan poikkeusjärjestelyistä sekä ikääntyneiden päiväkeskustoiminnan suluista pidetään voimassa.

Kaupunki tiedottaa maanantaina mahdollisista muutoksista suosituksiin ja rajoituksiin. Kokonaisuudessaan ne voi lukea täältä: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat    

Lisätietoja:
- Poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819
- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- Sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987
- Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302

Asiasanat: