Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palveluiden kevään toiminnat järjestetään voimassa olevia koronaohjeistuksia noudattaen ja kaikki Vaparin järjestämät koulutukset ja perehdytykset pidetään kevään ajan verkkotapaamisina.

Lisätietoja:

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Mervi Robert, p. 014 266 3070, mervi.robert(at)jyvaskyla.fi

https://www.jyvaskyla.fi/vapari

Valikkoryhmä on Jyväskylän vapaaehtoistoimijoista koostuvat verkosto ja se järjestää vapaaehtoistoiminnan infoja etänä kerran kuussa kuukauden viimeisenä tiistaina. Toukokuun tilaisuus on englanninkielinen. Infoissa kerrotaan perustietoa toiminnan yleisistä periaatteista ja annetaan vinkkejä asiasta kiinnostuneille: mistä voisi löytää sopivan vapaaehtoistoiminnan paikan tai mikä voisi olla itselle mieluisa vapaaehtoistoiminnan muoto.

Vapaaehtoista asiointiapua, kodin huoltoapua ja digiluotsitoimintaa järjestetään koronarajoitukset huomioiden. – Tällä hetkellä erityisesti ikääntyneet tarvitsevat apua asiointiin ja muihin pieniin tehtäviin ja olemme iloisia että pystymme osaltamme vastaamaan tähän tarpeeseen, toteaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina vuoden alusta aloittanut Mervi Robert. Vapari jatkaa myös verkossa toteutettavia perehdytyksiä kotihoitoon suuntautuville vapaaehtoisille, jotka tapaavat kotihoidon asiakkaita heidän kotipiirissään jutustelun, mukavan tekemisen ja ulkoilun merkeissä.

Liikuntaluotsit siirtyivät Vapariin

Liikuntaluotsien välitys siirtyi vuoden alusta liikuntapalveluista Vapariin. Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia, jotka lähtevät kaveriksi esim. uimahalliin, kuntosalille, hiihtämään tai vaikka yhteiselle kävelylenkille. – Toiminnan tarkoituksena on tukea ja rohkaista kaikenikäisiä ja -kuntoisia liikkumaan omatoimisesti. On tärkeää, että nyt poikkeuksellisena aikana löytää luotettavan kaverin, jonka kanssa voi käydä ulkoilemassa – tietenkin maskin kanssa ja turvavälit huomioiden, Mervi Robert painottaa.

Jo aikaisemmin liikuntaluotseiksi koulutetut vapaaehtoiset jatkavat entiseen tapaan omien liikuntakavereidensa kanssa ja samalla Vaparissa alkaa uusien liikuntaluotsien koulutus, joista ensimmäinen järjestetään torstaina 11.3.

– Koulutusten ja perehdytysten lisäksi Vaparissa panostetaan vapaaehtoisten hyvinvointiin olemalla heihin henkilökohtaisesti yhteydessä ja järjestämällä verkkotapaamisia. Haluamme tällä tavalla tukea vapaaehtoisia kun kasvokkain ryhmässä tapaamiset ei täällä hetkellä ole mahdollisia, Robert kertoo.

Vaparin kevätkauden koulutukset:

Vapaaehtoistoiminnan info 23.2. klo 17-19: ilmoittautumislinkki

Liikuntaluotsikoulutus 11.3. klo 17.00-19.30: ilmoittautumislinkki

Vapaaehtoistoiminnan info 30.3. klo 17-19: ilmoittautumislinkki

Vapaaehtoiseksi kotihoidon asiakkaille -perehdytys 8.4. klo 17.00-19.30: ilmoittautumislinkki

Liikuntaluotsikoulutus 20.4. klo 17.00-19.30: ilmoittautumislinkki

Vapaaehtoistoiminnan info 27.4. klo 17-19: ilmoittumislinkki

Information on volunteering 25.5. at 5-7 pm: link for sign up

Koulutuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät myös Vaparin nettisivulta.