Lahjaharjun päiväkodista asetettiin tänään korona-altistuksen vuoksi karanteeniin lapsia ja henkilökunnan jäseniä yhteensä 40 henkilöä. Jyväskylän kaupungin terveydenhuolto on tavoittanut kaikkien lasten huoltajat sekä työntekijät. Mahdolliset altistukset ovat tapahtuneet 10.–12.2.

Lisätietoja:

- varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, p. 040 516 7269
- apulaisylilääkäri Eila Heinonen, p. 050 522 0486 

Kaikki tartunnalle altistuneet, karanteeniin määrätyt lapset ohjataan koronatestiin. Karanteeni kestää 14 vuorokautta altistumisesta. Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla terveenä päiväkotiin normaalisti.

Karanteeni koskee vain niitä päiväkodin lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen   

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. 

Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan, ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, muun muassa englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.

Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona   
Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet