Kypärämäen koulusta asetettiin tänään korona-altistuksen vuoksi karanteeniin 16 oppilasta. Altistukset ovat tapahtuneet 8.2. Jyväskylän kaupungin terveydenhuolto on tavoittanut kaikkien karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajat.

Lisätietoja:

- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985
- apulaisylilääkäri Eila Heinonen, p. 050 522 0486 

Kaikki tartunnalle altistuneet, karanteeniin määrätyt oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteeni kestää 14 vuorokautta altistumisesta. Muut kuin karanteeniin määrätyt oppilaat voivat tulla terveenä kouluun normaalisti.

Karanteeni koskee vain niitä koulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen   

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. 

Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan, ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.

- Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona   
- Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet