Suomalaisen musiikkikampuksen laajennus on valmistunut. Jatkossa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin toiminnot sekä taiteen perusopetus toimivat samoissa tiloissa osoitteessa Pitkäkatu 18–22.

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteinen soveltavan taiteen, musiikin koulutuksen ja -tutkimuksen yhteisö.

Laajennuksessa rakennukseen tehtiin kaksi lisäosaa. Laajennuksen ansioista Musiikkikampuksessa on nyt modernit ja upeasti soivat oppimis- ja esiintymistilat.

Uudessa, 250-paikkaisessa Siltasalissa on huipputason ääni- ja valaistustekniikka, black box -mahdollisuus sekä ohjaamo. Modernit opetustilat sopivat myös Gradian media-alan opiskelijoille. Uusi Monitoimisali muotoutuu moneen käyttöön ja aivan uutta on se, että tanssin harrastajat saavat käyttöönsä kaksi tanssisalia. Laajennus ei ole vaikuttanut Hannikaissaliin, ja se säilyy entisessä käytössä konserttisalina.

Musiikkikoulutuksen ja -tutkimuksen osaamiskeskittymä

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteinen soveltavan taiteen, musiikin koulutuksen ja -tutkimuksen yhteisö. Oppilaitokset muodostavat myös EduFutura Jyväskylän, joka luo opiskelijoille ristiinopiskelumahdollisuuksia EduFutura-oppilaitosten välillä.

Musiikkikampuksella on 600 opiskelijaa, ja he voivat hyödyntää eri oppilaitosten opintotarjontaa ja osallistua yhteisiin, työelämälähtöisiin tuotantoihin. Opiskelijoiden lisäksi Musiikkikampuksella kokoontuu suuri joukko musiikin ja tanssin harrastajia. Taiteen perusopetukseen osallistuu noin 1000 lasta ja nuorta. Gradian ja JAMKin henkilöstömäärä on yhteensä noin 150.

Suomalaisen musiikkikampuksen uudistettuja tiloja käyttävät myös Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen musiikkikoulutus sekä yhteisiin produktioihin osallistuva ja konserttitoimintaa järjestävä Schildtin lukio. Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos toimii Musica-rakennuksessa. Sen opiskelijat osallistuvat moniin yhteisiin Musiikkikampuksen toimintoihin.

Musiikkikampuksen laajaa konsertti- ja tapahtumatuotantoa järjestetään koronapandemian mahdollistamissa puitteissa. Tapahtumia tehdään paljon myös virtuaalisesti. Normaalioloissa Musiikkikampuksella tuotetaan yli 300 tapahtumaa vuodessa, esimerkiksi yhteinen ooppera- tai musikaaliproduktio, taiteellisia näyttöjä, tieteellisiä tapahtumia, Gradian musiikin ja tanssin perusopetuksen Säihke-tapahtumasarja sekä Gradian musiikki- ja media-alan perustutkinnon opiskelijoiden Loisto-konserttisarja, jossa jatkossa tehdään vahvemmin yhteistyötä JAMKin kanssa.

Uutena toimintona ensi syksynä käynnistyy Lasten musiikkikampus, joka luo yhteiset puitteet jo olemassa olevalle Gradian ja JAMKin lasten ja nuorten musiikki- ja tanssitoiminnalle sekä varhaisiän musiikkikasvatuksen kehittämiselle.

Lisätietoja: www.musiikkikampus.fi