Jyväskylän kaupungin kirjastot avautuvat jälleen rajatuin palveluin maanantaina 15.2. Rajatuin palveluin toimitaan toistaiseksi ainakin helmikuun loppuun ja jatkosta tiedotetaan ennen helmikuun loppua. Kirjastot ovat maanantaista lähtien avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti, mutta oleskelua tiloissa on rajoitettu. Aineistoa saa lainaan kätevimmin tekemällä varauksen verkkokirjastossa.

Aineistoa saa lainaan kätevimmin tekemällä varauksen verkkokirjastossa, jonka jälkeen kirjastosta ilmoitetaan, kun varattu aineisto on noudettavissa. Näin nouto onnistuu lyhyellä pistäytymisellä kirjastolla. Varattavissa ja lainattavissa on koko Keski-kirjastojen aineisto. 

Pieni valikoima uutuuskirjoja ja muuta aineistoa on esillä kirjastoissa. Kokoelma- ja oleskelutilat ovat kuitenkin suljettuja ja kokoelmia ei pääse selaamaan kirjaston tiloissa. Kirjoja voi palauttaa sekä kirjastoon että kirjaston palautusluukkuihin. Rajoitusten takia kirjastoissa ei ole tällä hetkellä laajennettuja omatoimiaikoja eivätkä kirjastoautot liikennöi. Myös lehtienlukusalit ovat suljettuna.

E-kirjaston palvelut käyttöön kirjastokortilla, uusien käyttäjien aktivointi onnistuu nyt myös puhelimitse

Kirjastokäynnit voi välttää edelleen kokonaan käymällä e-kirjastossa. Osoitteessa https://keski.finna.fi/Content/ekirjasto on tällä hetkellä neljäntuhannen suomenkielisen e-kirjan ja äänikirjan valikoima. Suosituin kirjastokortilla käytettävä e-aineisto on tällä hetkellä kotimaisten aikakauslehtien palvelu eMagz. Palvelussa on tarjolla 74 lehteä. Lehtiä pääsee lukemaan verkossa, kun sinulla on Keski-kirjastojen kirjastokortti sekä pin-koodi. Rajoitetun palvelun aikaan PIN-koodin saa myös puhelimitse, jolloin henkilöllisyys varmistetaan muutamalla lisäkysymyksellä. Ohjeet PIN-koodin hankkimiseen löytyvät osoitteesta: https://keski.finna.fi/Content/eohje

Apua ja neuvontaa pulmaan kuin pulmaan 

Kirjastojen henkilökunta on valjastettu etsimään aineistoa, opastamaan, neuvomaan ja palvelemaan asiakkaita poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kun fyysisiä kohtaamisia kirjaston asiakaspalvelussa ja tiskillä on rajoitettu, henkilökunta palvelee asiakkaita nauhojen ja sermien takana kaikissa kirjastoon liittyvissä asioissa ja kysymyksissä hyödyntäen käytössä olevia kanavia. Näin esimerkiksi varausten tekeminen, sähköisten palvelujen käyttöönotto sekä lukuvinkit ja aineistoon tutustuminen onnistuvat edelleen tilanne huomioiden.

Neuvontaa palvelujen käyttöön on saatavana muun muassa Keski-kirjastojen nettisivulla  https://keski.finna.fi/ avautuvassa chatissa, perinteisemmin puhelimitse tai sähköpostilla ja sekä avoimina olevissa kirjastoissa rajoitukset huomioiden.

Kun normaali hyllyjen välissä etsiskely ei nyt onnistu, lukuneuvonta-palvelusta saa vinkkejä ja suosituksia uutta luettavaa etsiessä: https://keski.finna.fi/Feedback/Form/ReadingRequest.

Verkkokirjastossa on paljon vinkkejä kirjallisuudesta ja muistakin aineistoista. Se löytyy Keski-kirjastojen etusivulta Vinkit-valikon alla. Verkkokirjastosta löytyy linkit myös lastenosaston blogiin ja fantasia-aiheiseen podcastiin. 

Valtakunnallisessa Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa https://www.kirjastot.fi/kysy vastaamassa ovat myös Jyväskylän kirjastonhoitajat. 

Kirjasto viestii palveluistaan myös facebookissa @jyvaskylankaupunginkirjasto sekä instagramissa @jklkirjasto.

Tietokoneita on myös käytettävissä rajoitettu määrä. Pankki- ja virastoasioiden hoito, tulostus, skannaus ja kopiointi onnistuvat kirjastoissa, mutta joskus voi joutua hetken odottamaan, koska koneita on käytössä normaalioloja vähemmän.

Kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat netissä: keski.finna.fi 

Lisätietoja:

- Asiakaspalvelun puhelinnumero kirjaston aukioloaikoina: 014 266 4123 asiakaspalvelun sähköpostiosoite on kirjasto.asiakaspalvelu@jyvaskyla.fi Jyväskylän
- Jyväskylän kaupunginkirjasto netissä: https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto