Keski-Suomen eTUTORE2021 kokoaa torstaina 11.2. tutoropettajia, rehtoreita ja sivistysjohtajia virtuaaliseen tapahtumaan. Tapahtuman tämän vuoden teema on "Voimavirtaa verkostosta!". Ohjelman pääpaino on hyvien käytänteiden jakamisessa ja verkostoitumisessa paikallisesti sekä alueellisesti.

Tapahtumassa kuullaan asiantuntijaesityksiä koulun muutoksesta, arvioinnista ja pedagogiikasta, teknologiasta sekä johtajuudesta. Mukana esiintyjäkaartissa ovat muun muasssa Global Teacher Prize -finalisti Maarit Rossi, kyberturvallisuuden asiantuntija Martti Lehto, verkkopedagogiikan asiantuntija Leena Hiltunen, sosiaalisen median ja koulutusteknologian asiantuntija Harto Pönkä sekä Karvin arviointiasiantuntijat Jaana Saarinen ja Salla Venäläinen. Lisäksi tapahtuman Innovaatiotorilla esitellään alueellisia ja kansallisia koulutusalan hankkeita sekä toimijoita. Mukana ovat mm. Suuntia, Qridi, IlonaIT, eTwinning, ViLLE-oppimisympäristö, Tevella sekä Innokas- ja IKI-verkostot. 

Tämän vuoden tapahtuma siirtyi virtuaalitapahtumaksi verkkoon 

Ensimmäinen tutoropettajien verkostotapaaminen järjestettiin vuonna 2019. Vallitsevat kokoontumisrajoitukset ohjasivat tämän vuoden tapahtuman virtuaaliseksi tapahtumaksi verkkoon. 

-Porukkamme on erittäin osaavaa ja innovatiivista, joten tapahtuma toteutetaan aivan uudella konseptilla: 360-kuviin perustuvassa virtuaalimaailmassa, kertoo tutoropettajaverkoston koordinaattori Riina Sutinen. 

-Keski-Suomen tutoropettajaverkosto on todella aktiivinen alueen koulutuksen kehittäjä ja on mahtavaa olla mukana tapahtuman järjestelyissä ja esiintyjäjoukossa, toteaa koulutusteknologian yliopistonopettaja Leena Hiltunen Jyväskylän yliopistosta. 

ETutore2021- tapahtumassa on mukana myös Opetushallituksen vuoden 2020 tutoropettajaksi valittu luokanopettaja Päivi Katainen Laukaasta.  

-Olen iloinen siitä, että pystymme verkostossa järjestämään keskisuomalaisille opettajille ja rehtoreille tällaisen tapahtuman myös tänä vuonna vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Samalla voimme avata tapahtuman myös muiden vastaavien verkostojen toimijoille virtuaalitoteutuksella, Katainen sanoo. 

Tapahtuma on osa Opetushallituksen rahoittaman Keski-Suomen tutoropettajaverkosto II –hanketta ja tarjolla on mielenkiintoisia koulutussisältöjä viidessä ohjelmasalissa sekä Innovaatiotorilla. Ohjelma kokonaisuudessaan   

Lisätietoja:  
pedagoginen asiantuntija Riina Sutinen, Jyväskylän kasvun ja oppimisen palvelut, puh. 050 321 9927