Hyppää pääsisältöön

6.2.2021

Lauantaina asetetut koulujen ja varhaiskasvatuksen karanteenit koskivat Kuokkalan svenska skolaa, Keljonkankaan koulua ja Tammirinteen alueen varhaiskasvatusta. Karanteenit olivat tällä kertaa melko pieniä.
Kuva
Koronatestien putkiloita

Keljonkankaan koulusta 11 henkilöä, Kuokkalan yhtenäiskoulun tiloissa toimivasta Kuokkala svenska skolasta 11 ja Tammirinteen alueen varhaiskasvatuksen perhepäivähoidosta 15 henkilöä määrättiin karanteeniin lauantaina. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut Keljonkankaalla ja Tammirinteen varhaiskasvatuksessa 1.2. ja Kuokkalassa 2.2 ja 3.2. Karanteenit kestävät 14 vuorokautta altistumisesta.  
 
Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättävien huoltajat. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.    
 
Karanteeni koskee vain niitä henkilöitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.
 
Koulujen ja päiväkodin toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt terveet lapset voivat tulla maanantaina kouluun ja päiväkotiin tavalliseen tapaan.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    
  
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   

Linkit:
Jyväskylän kaupungin koronasivu
Coronavirus information in other languages

Lisätietoja:   
Jyväskylän kaupunki
- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetuspalvelut, p. 014 266 4984
- varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Päivä Koivisto, p. 014 266 3198 

Kaupunginosa: